Ποικιλοτρόπως σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα.

Το Reuters σχολιάζει ότι ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός με θέρμη στην Αθήνα σε αντίθεση με την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε κλοιό διαδηλωτών. Το πρακτορείο αναφέρεται και στην απεργία που προκήρυξαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανήμερα της επίσκεψης του γάλλου προέδρου στη χώρα μας.

Η Ελλάδα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τον ρόλο της Γαλλίας και ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε την ιστορία για να κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στη σημερινή κρίση και το μέλλον της Ευρώπης, γράφει το Reuters, σχολιάζοντας την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.

Την πρώτη επίσκεψη γάλλου προέδρου στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, σχολιάζει και η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας το μήνυμα στήριξης που έστειλε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας «χαμηλών τόνων, μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα».

Η WSJ αναφέρει, επίσης, ότι ο κ. Ολάντ χαιρέτισε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επιβεβαίωσε τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προσέφερε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, απευθύνοντας έκκληση στους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, επισημαίνει η βρετανική Telegraph.

«Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα… πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη τους Έλληνες, την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που θα επιτρέψει την επιστροφή της ανάπτυξης», είπε ο κ. Ολάντ.