Διέξοδο στον «πόλεμο» που δέχονται ,όπως υποστηρίζουν,από μερίδα των ΜΜΕ αναζητούν στην Κουμουνδούρου μέσω του 902 TV. Η ιδέα δεν είναι σημερινή με δεδομένο ότι πολλές φορές στο παρελθόν κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν αναφερθεί στην αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δικό του τηλεοπτικό κανάλι.

Ωστόσο τα κονδύλια δεν επαρκούσαν. Στην παρούσα φάση και μάλιστα σε συνθήκες εντεινόμενης πίεσης από την «ομάδα αλήθειας» της Συγγρού, κάποιοι επανέρχονται το θέμα κυρίως για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η αυξημένη κρατική επιχορήγηση η οποία σε συνδυασμό με τη χαμηλή έκθεση στον τραπεζικό δανεισμό, ενδεχομένως και να επιτρέπει τη διάθεση κάποιων κονδυλίων για την καλύτερη προβολή των θέσεων του κόμματος. Ο δεύτερος αφορά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ.

Προβλήματα που οδήγησαν την ηγεσία του Περισσού στην πώληση του τηλεοπτικού 902. Προκειμένου λοιπόν ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ να «πέσει» στα χέρια αντιπάλου (κάποιοι θέλουν τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο να ενδιαφέρεται για τον σταθμό και μάλιστα να έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για το θέμα) αργά, αλλά σταθερά ωριμάζει στην Κουμουνδούρου η ιδέα να αξιοποιηθεί με κάποιον τρόπο η συχνότητα του 902 TV, προκειμένου να διαμορφωθεί μια τηλεόραση «όλης της Αριστεράς». Σχετικά κείμενα έχουν δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα τόσο στην «Αυγή» όσο και στο «iskra.gr».

Ο Περισσός επί του παρόντος τηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο επιδιώκει την πώληση του 902 TV προκειμένου με τα χρήματα που θα εισπράξει να σβήσει τη φωτιά στον «Ριζοσπάστη» η οποία κινδυνεύει να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσει και για ιδεολογικούς λόγους, σε οποιαδήποτε μορφή συνδιαχείρισης της συχνότητας. Άλλωστε μπορεί το σενάριο να ηχεί θετικά στα αυτιά της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίζει να «ανεβάζει» αντίστοιχα κείμενα στο «iskra.gr», αλλά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει ουτοπικό, ενώ στα αυτιά της ηγεσίας του ΚΚΕ ηχεί σαν ανέκδοτο.