Παππάς: Το πρόβλημα της ΝΔ είναι το αντικοινωνικό της πρόγραμμα

«Ούτε εγώ είμαι το πρόβλημα τους, ούτε ο Πολάκης. Ο Τσίπρας είναι το πρόβλημα τους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:30
18/05/2019
Παππάς: Το πρόβλημα της ΝΔ είναι το αντικοινωνικό της πρόγραμμα
25
loading

Το πρόβλημα της ΝΔ είναι το αντικοινωνικό της πρόγραμμα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε ομιλία του στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, σε συζήτηση με θέμα: «Έξυπνη πόλη. Μια αόριστη εξαγγελία, ή μια ρεαλιστική πρόταση;».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «μια κοινωνία αισιόδοξη, μια κοινωνία αλληλέγγυα» δεν μπορεί να δεχτεί το πρόγραμμα της ΝΔ και ότι θα συνεχίσει σε «αριστερή και προοδευτική» πορεία. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της ΝΔ απέναντι στην ανακοίνωση των θετικών μέτρων, είπε ότι πριν από μία εβδομάδα είχε προβλέψει πως «αν ανησύχησαν με τα μέτρα της ΔΕΘ», μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που εξαγγέλθηκαν, θα τους έπιανε «κρίση πανικού» και συνέχισε:

«Αλλά αυτό το πράγμα δεν το περιμέναμε, εννέα μέρες πριν τις εκλογές, να λέει άκουσον, άκουσον, ο κ. Αυγενάκης, ότι ετοιμάζεται, λέει, νοθεία. Είναι να γελάς πραγματικά. Είναι να γελάς. Αλλά είναι ενδεικτικό και το πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση».

«Ούτε το πρόβλημα κύριες και κύριοι της ΝΔ είναι οι ικανότητες του αρχηγού σας - ο οποίος βεβαίως δεν είναι επικοινωνιακός, δεν έχει την ίδια ικανότητα με τον πρωθυπουργό να στέκεται στη Βουλή, να επικοινωνεί με τον κόσμο - αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα τους είναι το ακραίο, αντικοινωνικό τους πρόγραμμα. Το γεγονός ότι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο κ. Μητσοτάκης τρομάζει και από μία κοινωνική ομάδα… Για αυτό τον ευχαριστούμε και τον ευχαριστούμε με τρόπο ειλικρινή».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τη 13η σύνταξη, για το δώρο Χριστουγέννων, για το επταήμερο εργασίας, για το ασφαλιστικό «Πινοσέτ», για την υγεία, την περίθαλψη, για τη σχέση προσλήψεων με αποχωρήσεις στο δημόσιο, κ.ά. για να προσθέσει:

«Εμείς κάναμε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το πραγματικό του πρόγραμμα, το οποίο ήθελε να το κρύψει κάτω από μία σκόνη ψευδών ειδήσεων, συκοφαντιών και στοχοποίησης προσωπικής, στελεχών της κυβέρνησης» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Ούτε εγώ είμαι το πρόβλημα τους, ούτε ο Πολάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόβλημα τους και το έχουν καταλάβει και στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις και παντού. Αλλά με αυτό το πρόβλημα, λυπάμαι πάρα πολύ που θα τους το πω, θα αργήσουν να ξεμπλέξουν, γιατί ο λαός μας έχει κρίση».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «δεν τους ενοχλεί το μεγάλο κράτος, τους ενοχλεί το κοινωνικό κράτος» και ότι «αν τους ενοχλούσε το μεγάλο κράτος δεν θα είχε αυτές τις συμβάσεις η Siemens, δε θα είχε τέτοιες συμβάσεις η Novartis» και συνέχισε :

«Καθόλου τυχαίες δεν είναι αυτές οι παρεμβάσεις διότι αυτό το κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που εκφράζει ο Μητσοτάκης, θέλει να σπείρει τον φόβο στην κοινωνία» συνέχισε ο κ. Παππάς. «Διότι μόνο μια κοινωνία φοβισμένη μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις αντικοινωνικές αλλαγές. Μια κοινωνία αισιόδοξη, μια κοινωνία αλληλέγγυα, μια κοινωνία η οποία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της από αυτή τη μεγάλη κρίση, δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το πρόγραμμα».

«Μας το έλυσε το πρόβλημα, με τρόπο καθαρό, βγήκε και το είπε» τόνισε ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και πρόσθεσε : «Με συγχωρείται, αυτό δεν είναι πρόγραμμα είναι ο ορισμός της απιστίας προς το Δημόσιο».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία «είναι ένα μοντέλο, το δοκιμάσαμε, απέτυχε» και πρόσθεσε ότι με προίκα την εμπειρία και την ιστορική γνώση που προέκυψε, «θα τραβήξουμε αυτή την αριστερή και προοδευτική πορεία».

Ανέφερε πως είναι κρίσιμο το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στην Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Προεδρία της Κομισιόν ο Μ. Βέμπερ. Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητα, ότι οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, έχουν τον τρόπο και την πολιτική ωριμότητα, να οικοδομήσουν μια συμμαχία, που θα αποτρέψει μια αρνητική προοπτική, τόσο για την Ε.Ε. όσο και για την Ελλάδα.

«Για αυτό σας λέω ότι πάνω στα ψηφοδέλτια είναι καθαρά τα προγράμματα των δύο κομμάτων, τα οποία, μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις, έχουν γίνει πεντακάθαρα» είπε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η πορεία που ακολουθήθηκε ως τώρα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είναι μια κατάκτηση του λαού που πρέπει να συνεχιστεί και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι αυτήν την πορεία ο λαός θα την εγγυηθεί. «Δεν θα βάλει σε κίνδυνο ο λαός τη 13η σύνταξη, το επίδομα ενοικίου, τα επιδόματα τέκνων που αυξήθηκαν και αυτά… με τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά, προσέξτε, όχι με δανεικά» είπε ο κ Παππάς.

«Αυτή η παράταξη και αυτός ο πρωθυπουργός τακτοποίησε την οικονομία, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έκανε τη χώρα αξιοσέβαστη διεθνώς και από τους φίλους και από τους λιγότερο φίλους» τόνισε ο υπουργός.

«Αυτή είναι η προσφορά και ξεχωριστή συμβολή της δικής μας παράταξης και από την άλλη έχουμε τους Νοστράδαμους της οικονομίας και της πολιτικής» συνέχισε ο κ Παππάς και πρόσθεσε : «Πάλι ο κ. Στουρνάρας. Βεβαίως. Μας τιμά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι καλό, σαν ενδημικό φαινόμενο, που πάει και κολλάει στη δημόσια συζήτηση επάνω για να γίνει μάντης κακών, αλλά διαψεύδονται βεβαίως, όλες αυτές οι καταστροφολογίες».

Ο υπουργός επεσήμανε τη βελτίωση των δεικτών, τη διαμόρφωση του προφίλ εξυπηρέτησης χρέους μετά την αναδιάρθρωση του, το χαμηλό επιτόκιο δανεισμού - και τόνισε ότι τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν, «μόνο από ένα ενδεχόμενο κινδυνεύουν, το ενδεχόμενο να μπει σε ερωτηματικό η συνέχιση της αριστερής και προοδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα».

«Και αυτό το ενδεχόμενο αυτό είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας θα το αποτρέψει» είπε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παρέπεμψε στη συμμετοχή που έχουν οι συγκεντρώσεις σε ομιλίες του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι οι δημοσκόποι την επομένη των εκλογών, για άλλη μια φορά θα προσέλθουν να ζητήσουν συγγνώμη, που δεν προέβλεψαν τη νίκη του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις προοπτικές της χώρας, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και το στρατηγικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο νομών όπως ο Έβρος και η Ροδόπη, που, όπως είπε, πρέπει «να σταματήσουμε να τους λέμε μεταξύ μας ακριτικούς και να τους λέμε κομβικούς». Τόνισε ότι η «ισόρροπη ανάπτυξη των τεχνολογιών μπορεί να βάλει τις βάσεις για να αμβλύνουμε τις περιφερειακές ανισότητες» και αναφέρθηκε σε προγράμματα του υπουργείου του που είναι σε εξέλιξη στην κατεύθυνση αυτή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Sotiris

  Διαστρικές σκέψεις, από νεομαθείς ufoγνώστες για γήινα προβλήματα !
  Ψυχιατρική, η αρμόδια επιστήμη και για τον εν λόγω αιθεροβάμωνα !

 2. avatar Παππάς = πιό παπατζής πεθαίνεις…

  Παππά, να σε δω το βραδυ των εκλογων, να σε κυνηγάνε ολοι οι Ελληνες. Ουτε να κρυφτεις δεν θα μπορεις. Ηλθε το τελος των (...) του συριζα.

 3. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΝΙΚΟΛΑΚΗ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ......
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΕΣΕΝΑ,
  ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΛΗΤΟΥΣ ΣΟΥ....
  Ισως βρεθουν και αξιοπιστες ενδειξεις για μια θεσουλα στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ο κλεφτης και ο ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρεται............

  1. avatar Τοτε γιατι χαιρονται

   οι Ν Δημοκρατες

 4. avatar Πτολεμαίος.

  Και εσύ και ο πολακης και ο τσιπρας είστε το πρόβλημα της ελλαδος και του λαού και όχι του Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος μια χαρά είναι εμείς υποφεραμε 5 χρόνια από εσάς και καταφέρατε να κάνετε να αναπολούμε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φαντάσου πόσο χειρότερα μας φερθηκατε. Δεν υπολογίστε τίποτα και κανέναν Έλληνα πολίτη. Ξεπουλησατε όλη την περιουσία μας λες και ήταν της μάννα σας το ίδιο με την μακεδονια μας ξεσκισατε στους έμμεσους φόρους γεμίσατε την Ελλάδα λαθρομετανάστες και όταν διαμαρτυρηθηκαμε μας είπατε ρατσιστές φασίστες ακροδεξιους. Ήρθε νομίζω η ώρα να πάρετε την απάντηση του λαού που 5 χρόνια τώρα τρώει ξύλο.

  1. avatar Την απαντηση

   θα την παρετε !
   Παρτε ομως καλου κακου και κανενα υπογλωσσιο !

 5. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Μια επισημανση προς αφελη κομμουνιστη ψηφοφορο.
  Οταν λενε οι κομμουνιστες για αλληλεγγυα κοινωνια δεν λενε για σενα.
  Εσυ πρεπει να εισαι εξαθλιωμενος για να πιανουν τοπο τα επιδοματα και οι λαικοι αγωνες.
  Η αλληλεγγυη προβλεπεται μονο για τους τρομοκρατες, τους λαθρομεταναστες, και τους ρομα.
  Εσυ περισσευεις.

 6. avatar Αν είχαν μυαλό δεν θα ήταν τρολ

  Πέτρος και Βούλα όχι από το Παγκράτι αλλά από τα υπόγεια των γραφείων της ΝΔ! Μαζί με τον ψευτοσυνταξιούχο Τρύφωνα, τους ψευτοσυνταξιούχους από το καφενείο του Χολαργού και τα άλλα τρολ της ΝΔ!

 7. avatar Δες τι σε περιμένει

  Με κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας ο κόσμος θα πεινάει και θα πεθαίνει στο δρόμο σαν τα σκυλιά!

 8. avatar Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΑΔΑ ΤΟΥ 2015. ΜΑΣ ΡΟΥΦΗΞΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 45 ΔΙΣ ΕΠΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ (10 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ). ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ. ΚΑΝΑΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ. ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ" ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΤΕ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

 9. avatar Γιαννης Μ. .

  Το προβλημα το δικο σας κύριε Παππα ειναι οτι λετε χοντρά ψεμματα στο κοσμο και ειδικα σε εμας τους συνταξιουχους που για εμενα τα 71 € που μου κοψατε, απο αυτα που εσεις ειπατε οτι δικαιουμαι ειναι σοβαρο θέμα. !Απο τα δεκα χιλιαρικα ομως που παιρνετε και οι 300 καθε μηνα δεν σας ειδα να κοβετε τιποτα κανενας σας ενω εμεις πρεπει να ζουμε με 1050 € . !! Ετσι ομως μας οδηγειτε να ψηφισουμε την Χρυσή αυγη και τον Κασιδιαρη παρ´οτι ουτε φασιστες ειμαστε , ουτε και χουντικοί, αλλα ουτε και ηλιθιοι να ψηφιζουμε αυτους τους μιζαδορους που μας χρεοκοπησαν . !!

 10. avatar Η επάρατος ακροαριστερα

  Δίνει πάλι το παρόν όπως έκανε σε κάθε καταστροφή της χώρας μας και του λαού μας με ψέματα με λάσπη και με ΤΡΟΛΛΕΣ.

 11. avatar Κρίτων

  Ο Τσίπρας και το συνάχι του είναι το πρόβλημα των Ελλήνων.

 12. avatar Συνταξιουχοι Καφενειου Χολαργος.

  Μας κοροιδεψατε ψευταραδες με την κουτσουρεμενη 13 η συνταξη και εμεις τωρα ολοι θα σας μαυρισουμε την αλλη Κυριακή.

 13. avatar Γι’αυτό έχουν τόσες πολλές οφσόρ

  Δεν είναι μόνο το αντικοινωνική της πολιτική.... Ούτε η στήριξη των μεγάλων συμφερόντων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι οι μίζες και η διαφθορά. Ιδιαίτερα την περίοδο Σαμαρά - Άδωνη - Βενιζέλου - Λοβέρδου αυτό φάνηκε και στους πιο αδαείς.

 14. avatar Ιόνιο-2

  Σανοφάγε χάρηκες με τις [...] του Παπά έτσι; Να δεις πόσο θα χαρώ εγώ όταν το βράδυ των εκλογών θα περπατάς με την ουρά στα σκέλια μαζί με τον Πινόκιο και την υπόλοιπη κουστοδία.

 15. avatar ποτέ ξανά νδ

  Το αντικοινωνικό πρόγραμμα και το άθλιο πολιτικό προσωπικό. Το 95% των στελεχών της είναι ανυπόφορο. Αυτό δεν συμβαίνει με κανένα άλλο κόμμα, πλην του πασοκ. Εκεί όμως είναι το 100%.

  1. avatar @συριζοτρολλ

   Μόνο τα πρόσωπα να δεις από τους συριζαιους είναι μόνο για τσίρκο χωρίς καμία υπερβολή άσχημοι ψυχή και σώματι. Όσο για την ατζέντα τους ξεπουληματος και εξισλαμισμου της χώρας νομίζω είναι ξεκάθαρο.

 16. avatar ΨΟ

  Μάλλον για το δικό σας λέτε που έχουμε βιώσει όλοι στο πετσί μας.

 17. avatar ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ

  ΝΑ ΓΛΥΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΤΣΙΤΗ

 18. avatar ..

  Ακόμα μιλάει ο άεργος εκατομμυριούχος;

 19. avatar o καστρατος

  συνεχίζει να λαλεί ανοησίες.
  Καλά κάνει γιατί δίνει ψήφους αλλού.

 20. avatar Αντ(ι)πας

  Παπανικολής από εκεί ψηλά που ίπτασαι το νέφος εμποδίζει την όραση
  στα κατώτατα στρωματά της οικουμένης είναι πιο θολά από ότι φαντάζεσαι
  οι κοσμοθεωρίες της προπαγάνδας έχουν εκλείψει
  ένα ταξίδι Μαργαρίτας ένα πούρο Αβάνας ένα κότερο μια Μάντρα με ένα Μάτι που βλέπει την Μακεδονία αμφισβητούνται όσο και να προσπαθεί κάποιος να τα ανατρέψει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει