Τη χθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου σχετικά με τον αυξημένο κατώτατο μισθό σχολίασε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι αν ο γγ είπε «κάτι εκτός κυβερνητικής γραμμής, κάτι τόσο χοντρό που προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις, θα έπρεπε να τον έχει “ξηλώσει” ήδη».

«Όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος βγαίνει και λέει ότι ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ μικτά είναι υψηλός, σημαίνει ότι προτείνει να μειωθεί. Του τράβηξαν το αυτί, γιατί μαρτύρησε τα κυβερνητικά σχέδια, και βγήκε το βράδυ και είπε ψέματα, ότι δήθεν δεν πρότεινε ο ίδιος να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Όσο τον κρατάει η κυβέρνηση στο πόστο του, δηλαδή ως νούμερο 2 του κ. Στουρνάρα, που κι εκείνος με τη σειρά του είναι νούμερο 2 του κ. Σαμαρά, το θέμα παραμένει ανοικτό και φανερώνει τα κυβερνητικά σχέδια. Όσο τον κρατά στη θέση του, όλες οι διαψεύσεις είναι για τα μάτια του κόσμου. Αν είπε κάτι εκτός κυβερνητικής γραμμής, κάτι τόσο χοντρό που προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις, θα έπρεπε να τον έχει “ξηλώσει” ήδη» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα όσα είπε ο κ. Μέργος είναι «μνημονιακή υποχρέωση»

«Όσα είπε ο κ. Μέργος είναι μνημονιακή υποχρέωση, την οποία έχει υπογράψει η τρικομματική συγκυβέρνηση. Η υποχρέωση αυτή ορίζει ότι η κυβέρνηση που κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις και μείωσε κατά 22% τον κατώτατο μισθό για όλους και κατά 32% για τους νέους μπορεί, μέχρι τις αρχές του ’14, να πάει ακόμη πιο κάτω τον κατώτατο μισθό, προς την κατεύθυνση της Κροατίας και στη συνέχεια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει ότι οι τριετίες και η ωρίμανση στον ιδιωτικό τομέα παγώνουν μέχρι να πέσει η ανεργία στο 10%, δηλαδή του αγίου-Ποτέ! Επομένως, έχουμε μία κυβέρνηση, που την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη μαζέψει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε ένα ευρώ από τη λίστα της ΤτΕ, την ώρα που καλπάζουν φοροδιαφυγή και παραοικονομία, την ώρα που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο Κατάρ μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου, την ίδια ώρα λέει στον μισθωτό “θα σου κόψω κι άλλο τον μισθό”» είπε χαρακτηριστικά.