Οξεία κριτική απέναντι στα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου που είδαν το φως της δημοσιότητας ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης.

«Πρόκειται για αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που δεν έχει πάτο. Επί της ουσίας, έχει καταργηθεί το δικαίωμα των ΣΣΕ και ήδη το 60% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με ατομικές συμβάσεις, ενώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός δεν θα αποφασίζεται από τη ΓΣΕΕ, αλλά με απόφαση του υπουργού Εργασίας και δηλαδή όσο κρίνει η κυβέρνηση. Είναι ένα δικαίωμα που καταργείται και είναι προφανώς αντισυνταγματικό», είπε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο Βήμα Fm.

«Αν προχωρήσει η κυβέρνηση και στα άλλα που διαρρέει, θα είναι και αυτά αντισυνταγματικά, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας και το συνδικαλιστικό δικαίωμα, που δεν είναι μόνον οι συνδικαλιστικές άδειες. Είναι και η προστασία των συνδικαλιστών από απολύσεις που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση και να το επαναφέρει στο νόμο που είχε καταργήσει το ΠΑΣΟΚ το 1982. Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω, σε ανώμαλες εποχές και κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία», προσέθεσε ο ίδιος.