Στην κατάργηση του βασικού δικαιώματος της απεργίας, που είναι στοιχείο των δημοκρατικών κοινωνικών στοχεύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

«Έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοιες απόπειρες, σε άλλες εποχές. Και πριν την επταετία. Αντιλαμβάνεστε ότι, αν αυτό το πράγμα γίνει πραγματικότητα, θα μιλάμε για μια ακύρωση της ίδια της δημοκρατίας σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι, όταν έχουμε μια ακραία ταξική αντικοινωνική πολιτική, πάντοτε, στην προσπάθειά της να εφαρμοστεί, συνοδεύεται με περιορισμό των ελευθεριών και των δικαιωμάτων», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που περιλαμβάνει ρύθμιση – «φρένο» για τις απεργίες.

«Η αντιπρόταση είναι όχι λιτότητα, ανάπτυξη. Και ποια ανάπτυξη είναι το ερώτημα. Εκεί να κάνουμε τη συζήτηση. Και σε σχέση με το περιβάλλον και τα δικαιώματα της εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης ερωτηθείς για το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση για την οικονομία.