Το μέτρο της επίταξης για τους απεργούς στα ΜΜΜ ζήτησε να εφαρμοστεί ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενέκρινε την εισήγησή του.

«Έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο. Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν τυφλή σύγκρουση. Υιοθέτησαν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η αθηναϊκή κοινωνία.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί. Στο μέτρο της επίταξης θα προχωρήσουμε. Αυτή την εισήγηση έκανα στον πρωθυπουργό και εκείνος ενέκρινε την εισήγησή μου», είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στο Μετρό απαντούν ότι «Οι εργαζόμενοι εδώ και 8 μέρες δεν θα αλλάξουν το χώρο εργασίας τους. κάποιοι άλλοι όμως θα φύγουν από τις καρέκλες τους».