Για τη χάλκευση του βίντεο που δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να μεταδώσουν ολόκληρο το σωστό βίντεο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «από χθες μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγ. Διαμαντόπουλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας προσθέτοντας ότι «αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για τη μετάδοση του σχετικού βίντεο ότι «πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες».

Στην ανακοίνωση παρατίθεται το ακριβές κείμενο των όσων είπε ο κ. Διαμαντόπουλος και το οποίο έχει ως εξής:

«Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο.

Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».