«Ενέργειες υπηρεσιακού χαρακτήρα, που εκδηλώθηκαν για να ξεκινήσει ένας διάλογος με αντικείμενο τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο του πολιτισμού» χαρακτηρίζει, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, τις προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) για καταργήσεις και συγχωνεύσεις εποπτευόμενων οργανισμών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Κώστας Τζαβάρας διευκρινίζει τα εξής: «Οι προτάσεις του ΥΔΜΗΔ για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν περιλαμβάνονται στον υφιστάμενο σχεδιασμό του υπουργείου μας».

Σημειώνει δε, ότι οι εν λόγω προτάσεις προσεγγίζουν τα ζητήματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις παραμέτρους και τις πραγματικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι εποπτευόμενοι οργανισμοί.

«Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν την έννοια κειμένων εργασίας που θα συζητηθούν, θα διαμορφωθούν και θα οριστικοποιηθούν ύστερα από διάλογο. Δεν απηχούν τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΠΑ περί μεταρρυθμίσεων στο χώρο των εποπτευόμενων οργανισμών και δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά έναυσμα για μία συζήτηση, η κατάληξη της οποίας είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσει ένα θεσμικό τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται στις συγκεκριμένες προτάσεις» καταλήγει ο υπουργός.