Ερώτηση στην Κομισιόν για τη δήμευση της περιουσίας Ελλήνων στη Χειμάρρα

«Παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες της Αλβανίας, σε βάρος της ελληνικής μειονότητας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:20
30/03/2019
Ερώτηση στην Κομισιόν για τη δήμευση της περιουσίας Ελλήνων στη Χειμάρρα
6
loading

Στο ζήτημα των «αυθαίρετων, παράνομων και ενάντια στις ευρωπαϊκές συνθήκες, απαλλοτριώσεων ιδιωτικών περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία» επανέρχεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με επείγουσα ερώτηση προτεραιότητας προς την Κομισιόν.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι κρίνεται ο σεβασμός του κράτους δικαίου, του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων» και ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει, «ποια έκτακτα μέτρα λαμβάνει για το ότι, όπως έχει τονίσει και η ίδια, δεν έχει σημειωθεί ακόμη πρόοδος όσον αφορά τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για την καταγραφή, απαλλοτρίωση και αποζημίωση - πολύ περισσότερο όταν σχετίζεται με θέματα προστασίας των μειονοτήτων».

«Η παρανόμως και με απόλυτη αδιαφάνεια παραχώρηση στο υπουργείο Τουρισμού, για τουριστική αξιοποίηση, ιδιωτικών περιουσιών, μελών της ελληνικής μειονότητας, περνά τώρα σε φάση υλοποίησης» υπογραμμίζει ο Δ. Παπαδημούλης σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, και επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις και στις πάγιες συστάσεις της ΕΕ, και επηρεάζει το κλίμα καλής γειτονίας και την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar 4 χρονια ξεπουλας…..

  τωρα συνηλθες??τωρα ξυπνησες????αργα,,,τη ζημια την εκανες......μαδουρο.....φασιστα....φορομπηχτη....μπουρζουα......

 2. avatar Takis T

  Δια χειρός Παπαδημούλη. Του πιο επιτυχημένου Έλληνα ευρωβουλευτή. Με άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τα συμφέροντα της χώρας. Αξίζει την ψήφο μας!

  1. avatar το μαυροκορακα των σαλονιων?????

   το χλιδατο συριζοπροδοτη???????γιατι πληρωνεται 25 χιλ ε το μηνα?????μεγα εργο εκανε......κακομοιρη.....κοιμαται ολο το χρονο και επειδη εκανε μια αναφορα θεωρεις οτι ειναι ενας καλος μαδουρος????ξεπουλησε την ελλαδα και συνεχιζει ανεμποδιστα.....

  2. avatar @Takis T

   Ένα καλό φάσκελο το αξίζει όντως.

 3. avatar Κόμης Δράκουλας

  Καλά τώρα, άλλη δουλειά δεν έχουν.

 4. avatar Extremoulis

  Κυρώσεις; Καμμία; Όταν βγαίνει τελευταία σε διαφθορά στην Ευρώπη αυτό που θέλουν να το λένε χώρα, δεν υφίσταται καμία συνέπεια η Αλβανία; Αντιθέτως, έχει καθεστώς για ένταξη στην ΕΕ; Τόση σοβαρότητα στην Ελλάδα και στην ΕΕ;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει