«Πρέπει να αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Βέβαια, ο κ. Καμίνης δεν ανέφερε εάν πρέπει ή όχι να φύγουν υπάλληλοι. Αρκέστηκε να αναφέρει: «Έχουμε στο δήμο Αθηναίων περίπου 9.000 εργαζομένους και από αυτούς οι 600 είναι πτυχιούχοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται στη δημοτική αστυνομία».

Ύστερα από πιέσεις των δημοσιογράφων πάντως, εκείνος συνέχισε, λέγοντας: «Υπάρχει περίπτωση σε κάποιες υπηρεσίες οι υπάλληλοι να περισσεύουν και σε κάποιες άλλες να είναι λιγότεροι».

Τόνισε πάντως τη λέξη «αξιολόγηση», την επαναλάμβανε καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. «Είναι σοβαρά θέματα. Προσφέρθηκα να την κάνουμε για να δούμε που έχουμε κενά, που έχουμε ελλείψεις. Να γίνει αξιολόγηση. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο και δυστυχώς ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. Θέλει κριτήρια για να γίνει η αξιολόγηση, γιατί από αυτήν μπορεί να ζημιωθούν άνθρωποι. Αν κάνεις αξιολόγηση, θα γίνεις και κακός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην πρωτεύουσα. Και ανέφερε ότι: «Η κατάσταση συνολικά στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερη από το παρελθόν. Υπάρχει μια βαθιά οικονομική κρίση», είπε και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το 40% των καταστημάτων στις οδούς Σταδίου, Ακαδημίας και άλλους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. «Το ευχάριστο είναι», πρόσθεσε «ότι τα καινούργια που ανοίγουν, μένουν. Φροντίζω να πηγαίνω στα καινούργια μαγαζιά που ανοίγουν και να στηρίζω αυτές τις ενέργειες».