Πετρόπουλος: Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών

Κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τον ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:33
08/03/2019
Πετρόπουλος: Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών
5
loading

«Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών, το 2019, μετά και τη μείωση της εισφοράς για σύνταξη κατά 33,3% για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στο «Πρώτο Πρόγραμμα», υπογραμμίζοντας ότι μηνιαία εισφορά έως 200 ευρώ κατέβαλε το 87% των μη μισθωτών το 2017, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2016, προ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ήταν μόλις το 27%.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι η ελάφρυνση των εισφορών για τους μη μισθωτούς ήταν 500 εκατ. ευρώ το 2017, 500 εκατ. ευρώ το 2018 και το 2019 θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι αυτός ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών «επιτρέπει να επανυπολογιστούν οι σωρευμένες, προ ΕΦΚΑ, εισφορές και να μειωθούν οι οφειλές που σωρεύτηκαν, κυρίως, κατά το παρελθόν, όταν επιβάλλονταν υπέρογκες εισφορές με πλασματικές και αυτόματα αυξανόμενες ανά τριετία ασφαλιστικές κλάσεις, που ήταν η αιτία για την αδυναμία πληρωμών, την αύξηση χρεών και την απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων». Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα γίνει τον Απρίλιο, θα προβλέπει κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85% και θα έχει ως προϋπόθεση την καταβολή κάθε μήνα των εισφορών για το 2019. Όπως σημείωσε, «η ρύθμιση θα δώσει τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τα βάρη του παρελθόντος 800.000 μη μισθωτοί και επιπλέον 80.000 να λάβουν σύνταξη». Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διέψευσε ότι μειώθηκαν τα έσοδα του ΕΦΚΑ, ενόψει της ρύθμισης, λέγοντας ότι, στο πρώτο δίμηνο του 2019 και σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2018, τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 80 εκατ. ευρώ για τους μισθωτούς και κατά 15 εκατ. ευρώ για τους μη μισθωτούς.

Τέλος, επαναβεβαίωσε ότι θα ανασταλεί, με διάταξη νόμου, τον Απρίλιο, το μέτρο για το ηλικιακό όριο στις συντάξεις χηρείας. «Το είχαμε πει ότι θα γίνει, πριν από τον Μάιο του 2019, που συμπληρώνεται η τριετία και θα το κάνουμε» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Leonidas21

  Για τους μικρομεσαίους μισθοτούς μη δημόσιους υπαλλήλους κάνα μέτρο θα θεσπίζεται ή όλα θα τα πληρώνουμε εμείς;;;

 2. avatar Αυστριακός

  Και με 200 ευρω τον μήνα, πόση θα είναι η σύνταξη???

 3. avatar φιλελληνας

  ΑΝ ΒΡΑΒΕΥΑΝ ΤΟΥΣ [ .... ]ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ !!!!!! ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΣ.....!!!!!! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ ......!!!!!!

 4. avatar ΡΤΕΕΡ

  ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ , ΤΑ ΖΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

 5. avatar πολλα λες…..

  τιποτα δεν κανεις.......παιρνεις 100 δινεις ενα......περιορισε το ψεμα...πες αληθειες εστω και αργα.....τα ταμεια μας τα δινεις σε πολακηδες και καλογριτσες.....τα λεφτα του εφκα βρισκονται στην ατικα ...τη συριζοτραπεζα......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει