Nέο κόμμα, απότοκος της διάσπασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ετοιμάζεται πυρετωδώς εν μέσω Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα αντιμνημονιακό κόμμα, που θα καλύπτει πολιτικά το τόξο από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την άκρα δεξιά.

Κορμός του νέου κόμματος, οι βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Γιάννης Κουράκος, Γιάννης Μανώλης, Μιχάλης Γιαννάκης, Δημήτρης Σταμάτης έχουν λάβει τις αποφάσεις τους.

Όπως δημοσιεύει η Κυριακάτικη «Real News», θα επιλεγεί το μοντέλο της δυαρχίας. Ο Κ. Μαρκόπουλος θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Χρήστος Ζώης επικεφαλής στο κόμμα, ενώ τις αποφάσεις θα λαμβάνει μια ολιγομελής διοικούσα επιτροπή.

Την Τετάρτη το βράδυ υπήρξε μυστική συνάντηση των βουλευτών και των στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του Γιώργου Βουλγαράκη και ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν σε νέα καταγγελία, το βάρος της οποίας ανέλαβε ο Γ. Κουράκος.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τον εμφύλιο στους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Δεν ανακατευόμαστε», είναι η εντολή που έχει δώσει το Μαξίμου. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι η επιστροφή στη Ν.Δ. όσων φεύγουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι δυνατή μόνο εάν δεν προβούν σε δηλώσεις εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.