«Είναι πλέον σαφές ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν στόχο να συνθλίψουν τα μικρά κόμματα, ώστε να διαδέχεται το ένα κόμμα το άλλο ως “σωτήρας”, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα δεν αλλάζει στην χώρα», τόνισε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «σε αυτό το κλίμα, το Ποτάμι, το οποίο κουβαλάει μια κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας στο DNA του, είναι η μόνη λύση για να αλλάξουν τα πράγματα». «Το Ποτάμι έχει αποδείξει ότι ψηφίζει τα σωστά και καταψηφίζει όσα θεωρεί λάθος, ανεξάρτητα από το ποιος τα προτείνει», σημείωσε ακόμη.

Μέσω του Πρακτορείου, απαντά στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα προς τους προοδευτικούς πολίτες, λέγοντας ότι η προοδευτικότητα κρίνεται στην πράξη, και διερωτάται αν «είναι προοδευτικό να συγκυβερνάς με τους Ανεξάρτητους Έλληνες επί 4 χρόνια».

Σχολιάζοντας την πλατφόρμα «Γέφυρα» η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού υποστήριξε, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλές ευκαιρίες να ρίξει γέφυρες συναίνεσης για το καλό της χώρας και δεν το έκανε». «Τελευταία ευκαιρία η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε καμία από τις προτάσεις του Ποταμιού» προσθέτει.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Κατερίνα Μπακογιάννη επισημαίνει: «Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι γιατί το Ποτάμι ψήφισε τη Συμφωνία αλλά γιατί άλλαξαν άποψη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την καταψήφισαν. Προφανώς για μικροκομματικά οφέλη και ψήφους!».

Τέλος αναφερόμενη στη στελέχωση του κράτους κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «κομματισμό στο… τετράγωνο, με πολλούς διορισμούς ημετέρων», αλλά και την ΝΔ υποστηρίζοντας «ότι είναι κοινό μυστικό ότι στελέχη της ΝΔ τελούν εν αναμονή για να κάνουν επέλαση στο κράτος».