Για μονομερή συμμόρφωσή της στις υποδείξεις και τις επιταγές του Βερολίνου, κατηγορούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την κυβέρνηση, με αφορμή την συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του υποστήριξε ακόμη ότι το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί μέρος των εκλογικών σχεδιασμών της Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο κ. πρωθυπουργός προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με μοναδικό εργαλείο της δήθεν διαπραγμάτευσης, τη μονομερή συμμόρφωση της κυβέρνησής του στις υποδείξεις και τις επιταγές του Βερολίνου, αφού υποθηκεύει τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος στον βωμό των εκλογικών σχεδιασμών και των επιδιώξεων της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε» ανέφερε ο κ. Ζώης.

Στο μεταξύ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι τα στατιστικά στοιχεία μετρήσεων της κατά αναλογικότητα προβολής των θέσεων των κομμάτων σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, καθώς και της παρουσίας εκπροσώπων τους σε τηλεοπτικές εκπομπές πολιτικού διαλόγου, τους δικαιώνουν απόλυτα σχετικά με το διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλλαν στο ΕΣΡ την περασμένη Παρασκευή, γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Επισημαίνουν ακόμη ότι η προβολή των θέσεων του κόμματος και των απόψεων των στελεχών του στα τηλεοπτικά κανάλια, ξεκινά από 3,6% και φτάνει στο 5,4%.

«Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν φυσικά την παραμικρή σχέση με βάση την αναλογικότητα με το 7,5% του ποσοστού μας στις εκλογές, κάτι που ορίζει με σαφήνεια η σχετική νομοθεσία», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι η τρικομματική κυβέρνηση χαίρει ποσοστά προβολής από 66,1% έως 74%.

«Καθιστούμε, λοιπόν, σαφές ότι οποιαδήποτε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας από εδώ και εμπρός, ή προσπάθεια φίμωσης των απόψεών μας και αποκλεισμού των εκπροσώπων μας θα προκαλέσουν την άμεση και δυναμική αντίδρασή μας, τόσο σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, όσο και με τη χρήση όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων που μας αναγνωρίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα», καταλήγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.