Ο Γιάννης Βαρουφάκης θυμάται σήμερα στο Facebook την χειραψία που είχε κάνει το 2015 με τον τότε επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μια φωτογραφία που τότε είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

«Σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια, έλεγα στον Ντάισελμπλουμ ότι η ελληνική κυβέρνηση παύει να συνεργάζεται με την τρόικα, πως μόνο υπουργοί θα συνομιλούσαν με Έλληνες υπουργούς, πως οποιαδήποτε συμφωνία θα βασίζεται στην ριζική αναδιάρθρωση του χρέους. Το έως σήμερα μίσος τους, τιμή μου» έγραψε στο Twitter.

Ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στους Financial Times είχε πει ότι ο Βαρουφάκης του είχε ψιθυρίσει στο αυτί «μόλις σκότωσες την τρόικα». «Αν θέλεις να συνεχίσεις να εργάζεσαι με τους εταίρους στην ευρωζώνη, θα πρέπει να δουλέψεις με την τρόικα και συνεπώς, το αντίο στην τρόικα είναι αντίο στο ευρώ, στην ελληνική τοποθέτηση» του είχε απαντήσει ο Ολλανδός πολιτικός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.