Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έδειξε «όραμα, θάρρος και επιμονή» στην προσπάθειά της να βρει λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αναφέρει η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με την οποία χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χαρακτηρίζει την επικύρωση της συμφωνίας ως μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, η δήλωση αναφέρει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Ελλάδας να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».