Κόντρα μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, ξέσπασε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», όπου ανέφερε ότι λόγω της πολιτικής αστάθειας κανένας επενδυτής δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα.

Σε νέα παρέμβασή του, ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε ότι «βεβαίως έχουν δικαίωμα οι αρχηγοί των πολιτικών ομμάτων να κάνουν παρεμβάσεις, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να εξαπολύει ρουκέτες σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρας, ο οποίος εξέφρασε νωρίτερα τη λύπη του για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε δε, λόγο για μία συνέντευξη «που την διαστρεβλώνουν και την παραποιούν για να γραφτεί το όνομα τους στις ιστοσελίδες».

«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε απέναντι», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Σε παρέμβασή του ο κ. Βορίδης, προς αποκατάσταση, όπως είπε, των όσων αναφέρονται, διάβασε απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Τσίπρα. «Ισχυρίζεται ο Λαφαζανης ότι γίνεται παραποίηση των δηλώσεων του κ. Τσίπρα. Θα διαβάσω τη συνέντευξη: Ερωτάται ο κύριος Τσίπρας, πως θα εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις; Και απαντά: Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει».

«Άρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση. Ο κ. Τσίπρας λεει ότι δεν υπάρχει σοβαρός επενδυτής λόγω της πολιτικής αστάθειας της χώρας», κατέληξε ο κ. Βορίδης.