«Όσοι φύγανε από την Ένωση Κεντρώων, τη νύχτα των εκλογών θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας πως ακόμα και σήμερα βουλευτές της Ένωση Κεντρώων προσεγγίζονται από άλλα κόμματα.

«Είναι πρόστυχοι, αυτή η Βουλή είναι βρωμερή Βουλή, γιατί συνέπεσε να έχει ο μεν Τσίπρας ανάγκη για τις Πρέσπες, ο δε Μητσοτάκης να θέλει πεντακομματική Βουλή. Έχουμε να κάνουμε με δύο φίδια στην Ένωση Κεντρώων. Ένα φίδι με τον Τσίπρα που προσπαθεί να εκμαιεύσει βουλευτές για να ψηφίσει τη προδοσία των Πρεσπών, κι από την άλλη έχουμε έναν Μητσοτάκη που θέλει πεντακομματική Βουλή και θέλει την Ένωση Κεντρώων έξω από τη Βουλή. Δε θα του κάνουμε όμως τη χάρη», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στο τι θα κάνει η Ένωση Κεντρώων σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση μομφής, διευκρίνισε πως θα την υπερψηφίσει μόνο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δήλωση ότι αν γίνει πρωθυπουργός δεν δίνει τη λέξη «Μακεδονία».

«Να ψηφίσω και να βγει το ένα φίδι να πάρει τη θέση του άλλου και μετά να προδοθεί πάλι η Μακεδονία; Ο Μητσοτάκης έχει πολύ ανήθικο συλλογισμό στο Μακεδονικό», υποστήριξε.

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Ένωση Κεντρώων να μένει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές, αποκάλυψε πως έχει δικές του δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το κόμμα έχει ποσοστό 4% στην πρόθεση ψήφου, και ξεπερνά το 5% στην αναγωγή επί των εγκύρων. Προέβλεψε μάλιστα ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι το μόνο από τα «μικρά» κόμματα της σημερινής Βουλής που θα κατέβει στις εκλογές, εκτιμώντας πως το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δε θα κατέβουν καν, το Ποτάμι θα εξανεμιστεί, θα πάει το μισό από ‘δω, το μισό από ‘κει, και ο Καμμένος θα μπει στον Τσίπρα, δεν έχει ελπίδα τώρα ο Καμμένος, είναι συνένοχος με τις Πρέσπες».