«Εύχομαι να έρθουν τα εργασιακά στη Βουλή ως ξεχωριστό άρθρο και όχι ως ενιαίο νομοσχέδιο», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα υπάρξει αδιέξοδο.

«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά ζητάμε και τον σεβασμό στις δικές μας ευαισθησίες», είπε ο κ. Λυκούδης, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν όρια που συγκρούονται με το αξιακό μας φορτίο».

Υποστήριξε ότι η ανατροπή στα εργασιακά δεν παράγει κανένα δημοσιονομικό όφελος και τόνισε ότι μία λύση θα ήταν να έρθουν ως ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή προς ψήφιση. «Δεν θέλουμε να υπάρξει κυβερνητική κρίση», επισήμανε.

«Εμείς τολμήσαμε τα ατόλμητα. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν σκέφτεται το καλό της χώρας», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η ΚΟ του κόμματος «με εξαίρεση 2-3 βουλευτές είναι ενωμένη σαν μία γροθιά».

Ο κ. Λυκούδης, τέλος, δεν απέκλεισε μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εντός της ημέρας, εκφράζοντας την ελπίδα του να υπάρξει συμφωνία.