Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) Ανδρέας Λοβέρδος, καταλογίζοντάς της «μεγάλο πολιτικό θράσος», ενώ χαρακτήρισε «ταφικό μνημείο του ασφαλιστικού συστήματος» το “νόμο Κατρούγκαλου”».

«Απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό θράσος να πανηγυρίζει κανείς για την κατάργηση ενός νόμου που ήρθε δήθεν να μπαλώσει όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015 και που δήθεν θα άλλαζε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος. Θέλει μεγάλη θρασύτητα όταν παρεμβαίνεις στο νόμο που ψήφισες, να έρχεσαι και να πανηγυρίζεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τη βασική ευθύνη για όσα έγιναν επί υπουργίας του κ. Βαρουφάκη και τόνισε ότι «όποιος ακούει την ομιλία του πρωθυπουργού, θεωρεί ότι η χώρα είναι σε άλλη εποχή».

«Έχουμε αδυναμία δανεισμού για τα ελληνικά ομόλογα. Στη διεθνή αγορά τα δημόσια ομόλογα είναι απαγορευτικά με τοκογλυφικά επιτόκια άνω του 4,5%», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο νόμος του 2016, τον οποίο εμείς καταγγέλλαμε και εσείς χειροκροτούσατε ψηφίζοντάς τον ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει περικοπή συντάξεων, είναι σήμερα ταφικό μνημείο διά χειρός Αλέξη Τσίπρα», τόνισε.

Υποστήριξε ακόμα ότι «γίνεται δραστική μείωση των συντάξεων στους νέους ασφαλισμένους, μετά την ψήφιση του σημερινού νόμου, της τάξεως του 30% και 40%», μίλησε «για προβληματική κατάσταση με προς- πίσω» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν αυξάνονται οι εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και αν ισχύει ότι φορολογούνται στο 75% του εισοδήματός τους.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έφθασε και ξεπέρασε τα όριά της. Μια λεπτή κόκκινη γραμμή σας χωρίζει από το πολιτικό σας τέλος. Η πολιτική σελίδα του τόπου γυρίζει και πηγαίνει σε αλλαγή των κοινοβουλευτικών δεδομένων και της πλειοψηφίας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα είναι κοντά σε συνθήκες κανονικότητας και θα εξαιρέσει όλες τις αγκυλώσεις που προέκυψαν από τις πολιτικές σας» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Εμείς στη ΔΗΣΥ είμαστε πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα. Η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά κατέθεσε το πρόγραμμά μας με τα μέτρα που προτείνουμε για την ανάπτυξη της οικονομίας και της ενίσχυσης αυτών που έχουν ανάγκη, μέτρα τα οποία υπήρχαν αλλά εσείς τα καταργήσατε και πρέπει να τα ξαναφέρουμε».

«Έχουμε ένα περιβάλλον όχι εύκολο για τη χώρα και έπρεπε να σας ανησυχεί. Δεν έχετε δικαίωμα να χειροκροτείτε, όταν αποσύρετε δικές σας πολιτικές που εμείς καταγγέλλαμε, προστατεύοντας υπουργούς σας που τους πετάξατε στο πεζοδρόμιο και να κάνετε παρελάσεις με αυτού του είδους τους ψευδοπανηγυρισμούς», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.