Και άλλους «ανεπιθύμητους» Έλληνες προαναγγέλλει ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών

Σαφέστερη αντίδραση από την Αθήνα ζητά ο Ντιτμίρ Μπουσάτι


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:39
13/11/2018
Και άλλους «ανεπιθύμητους» Έλληνες προαναγγέλλει ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών
23
loading

Η λίστα των Ελλήνων πολιτών που θεωρούνται «ανεπιθύμητοι» στην Αλβανία «δεν έχει κλείσει», και σε αυτήν πιθανόν να προστεθούν και άλλοι πέρα από τους 52 παρευρισκόμενους στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχουν ήδη χαρακτηριστεί personae non gratae από τα Τίρανα, σύμφωνα με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Vizion Plus, ο Μπουσάτι δεν έκρυψε ότι θα περίμενε μία σαφέστερη αντίδραση από την Αθήνα, τονίζοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπάρξει επιφυλακτική, όμως περιμέναμε μία σαφέστερη αποστασιοποίηση από τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της νεκρώσιμης τελετής στις Βιουλιαράτες». Μάλιστα, ανέφερε πως στα ελληνικά ΜΜΕ δεν υπάρχει καμία φωνή που να αποστασιοποιείται από αυτά τα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» 52 Έλληνες πολίτες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καταλογίζοντάς τους οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας, καθώς και ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν τη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονταν τα εξής:

«Το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανικής Δημοκρατίας, τηρώντας τις συνταγματικές και νομικές του αρμοδιότητες και τα προβλεπόμενα από τους κανόνες των διεθνών σχέσεων, βάσει του άρθρου 9 του Νόμου 108/2013 “Περί αλλοδαπών”, όπως τροποποιήθηκε, με σκοπό να προασπίσει τα σημαντικά κρατικά συμφέροντα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, να διατηρήσει άθικτες τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, συγκεκριμένα τις φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, δεσμευόμενο να προστατεύσει και διασφαλίσει από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία της μειονότητας αυτής στις τάξεις της αλβανικής κοινωνίας, με επίγνωση της ιστορίας των σχέσεων καλής γειτονίας και του κοινού μέλλοντος Αλβανών και Ελλήνων ως εθνών με σημαντική ταυτότητα και ευθύνη στην οικογένεια των ευρωπαϊκών εθνών, θεωρώντας ως απαράδεκτη τη χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση που σημειώθηκε χθες σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του αδιακρίτως, από ορισμένες ομάδες και μεμονωμένα άτομα που ήρθαν από την Ελλάδα, που καταχράστηκαν τον σεβασμό μας και τους παραδοσιακούς κανόνες υποδοχής σε περίπτωση πένθους και μετέτρεψαν ένα νεκρώσιμο τελετουργικό σε απαράδεκτη εκδήλωση εξτρεμισμού, αποφάσισε:

Να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Αλβανία, 52 άτομα ελληνικής ιθαγένειας, για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας, καθώς και για προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ειρήνης της χώρας. Σε αυτούς και άλλους, για τους οποίους οι δυνάμεις ασφαλείας μας κάνουν την ανάλυση των χθεσινών εξτρεμιστικών εκδηλώσεών τους στις Βουλιαράτες, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα μας για την χρονική περίοδο που προβλέπει ο νόμος. Κανείς δεν πρέπει να θεωρήσει την σωφροσύνη μας ως αδυναμία και κανείς αλλοδαπός δεν μπορεί να παραβιάσει, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες, το νόμο, τις παραδόσεις και τη φιλοξενία αυτής της χώρας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης?

  Δεν ξέρω τι λέει ο ΡΑΜΑ , παντός οι ΑΛΒΑΝΟΙ στην Ελλάδα θέλουν να γίνουν ΕΛΛΗΝΕΣ. Βγάζουν Ελληνικες ταυτότητες.

 2. avatar SCULLYXL5

  ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ Σ'ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ!!

 3. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΠΙΑ.
  ΦΑΓΑΝΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
  ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ??????????????
  ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ........
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΗΡΥΚΤΟΥΝ personae non grate.
  ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ...........

  1. avatar metanastis 2

   Αυτός πείρε αυτό που του αξίζε αλλά ξέχασα στα λόγια είσαστε πρώτη στην πράξη έχετε Κάπιο πρόβλημα επειδή μας κατηγορείται σας ξέρουμε και εσάς τι λουλούδια είσαστε

 4. avatar Σκορακι

  1 2 3 θα πεσει το μανικι

 5. avatar Richard 29

  Παιδιά, άσχετα με το πόσα αποθυμένα κρατάτε για την Αλβανία, σε αυτό το περιστατικό και μόνο, έχει δίκιο. Οποιοσδήποτε ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κρατάει καλάσνικοφ είναι δημόσια απειλή. Λίγη λογική ε?

 6. avatar etsi

  Στην Ελλάδα πάλι εαν ανοίξουμε τέτοιον κατάλογο θα ξεπεράσει και την Πάπυρος Larousse Britannica σε τόμους.
  Και απ'οτι διαβάζω και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης σας έχουν στην ίδια υπόληψη!

 7. avatar Απλά

  Παυλόπουλε, το πολύ ΠΡΙΝ έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, πρέπει να πάμε για εκλογές! Τούρκοι, Σκοπιανοί, Αλβανοί μας σφαλιαρίζουν συνέχεια και εμείς τους στηρίζουμε και τους βάζουμε στην ΕΕ! Ποιός είναι ποιός; Εμείς έχουμε τα χτένια, αλλά χάνουμε την Μακεδονία και ο Λαέρτης (ο γνήσιος) θα γίνει Αλβανός, αφού οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα τα δώσουν και αυτά! Κρίμα είναι, εμείς είμαστε αριστεροί! Πιο βλάκας αριστερός δεν έχει! Πιάσαμε ΠΑΤΟ στο βαρέλι!

 8. avatar Skeletor

  Είμαστε ρατσιστές οι Έλληνες. Αφήσαμε αρχές του '90 και εισήλθε ένα εκατομμύριο αλβανών που λιμοκτονούσαν και οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη ήταν ανεπιθύμητοι. Τους παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς προϋποθέσεις,υπηρεσίες Υγείας-Παιδείας-Ασφαλείας κλπ.Τους χορηγούμε αφειδώς επιδόματα αλληλεγγύης,ενοικίου,πετρελαίου,ανεργίας κλπ(αυτές τις μέρες στις σχολικές μονάδες γίνεται το έλα να δεις με τους αλβανούς που αιτούνται πιστοποιητικά εγγραφής των τέκνων τους που τα χρησιμοποιούν για τη λήψη ποιός ξέρει τί επιδόματος ακόμα).Τους παρέχουμε υπηρεσίες κι υποδομές που φτιάχτηκαν με τις στερήσεις και τον τίμιο ιδρώτα των πατεράδων μας.Ανεχτήκαμε τη βαριά εγκληματικότητα που μας κουβάλησαν,όμοιά της δεν είχε ζήσει η Ελλάδα στο παρελθόν.Τους δώσαμε ευκαιρίες και τους βάλαμε σπίτια μας. Τους δώσαμε πράγματα που στο [...]οχανείο που λέγεται αλβανία ούτε καν έχουν ονειρευτεί. Είναι όμως ένας λαός που δεν έχει κι ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει Κράτος,με την Ευρωπαϊκή έννοια του όρου.Είναι μία ράτσα ανυποληψίας,φαυλότητας και μίσους.Το "ευχαριστώ" τους προς την Ελλάδα είναι να καταπιέζουν την Ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου,να κλέβουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών με...δικαστικές αποφάσεις και να "τρίβονται" στον τούρκο. Εσχάτως δολοφονούν και μειονοτικούς όπως τον Κατσίφα και κηρύσσουν Έλληνες ως ανεπιθύμητους..!

 9. avatar Στο

  Μεταξύ στο ελλαντα χιλιάδες Αλβανοί έχουν από φέτος πρόσβαση στο α21 στο κοινωνικό μέρισμα απο πέρυσι και στο επίδομα ενοικίου απ του χρόνου. Και όλα αυτά φουσκωμένα γιατί αν νομίζουν κάποιοι ότι ήρθαν μετανάστες για να δηλώνουν τα εισοδήματα τους και να πληρώνουν φόρους είναι βαθιά νυκτωμενοι...

 10. avatar Nick fr

  Τώρα σοβαρά. Είναι δυνατόν ελληνική κυβέρνηση να δέχεται να μας παίζουν οι Αλβανοί; Ξεφτιλισμενη αριστερά

 11. avatar Χαχας

  Τελικά αυτό το ξεπουπουλιασμενο πουλι στην Αλβανική σημαία τι πουλί είναι; Μήπως μπεκατσα;

 12. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Να κηρυχθεί η Αλβανία ανεπιθύμητη χώρα και να κλείσουν τα σύνορα.

  1. avatar Μετανάστης 2

   Δεν βλέπεις σας τα κάνουμε εμείς τώρα αυτά όλους εσάς τα [...] ναζί σας απαγορεύουμε δεν ξανάγινε και όμως αληθινό

   1. avatar 33

    και να ξερες το τι σε περιμένει

    1. avatar metanastis 2

     Ρουφά το αυγό σου μπουλι και μετά έλα να σού πω τι αίμα ρεί στης φλέβες μας

 13. avatar Γ.Στας

  Η παροιμία λέει .
  Εκείνοι που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι.
  Αναρωτιέμαι εμείς έχουμε στην Ελλάδα @ καθόλου ανεπεθημητους Αλβανούς ?
  Η αναλογία των μειονοτήτων κατοίκων στη χώρα μας και την Αλβανία είναι 10 προς 1.
  Εχουμε πρόβλημα μ αυτούς που μας μισούν...και δεν είναι λίγοι.
  Σεβόμαστε τους ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους όσους σέβονται τους νόμους και δουλεύουν και προσφέρουν στη κοινωνία.
  Δυστυχώς μια μειονότητα Αλβανών δεν σέβονται απολύτως τίποτα και ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις. Τι λείπει ο Υ Ε της Αλβανίας για τα καλά τους παιδιά που εξάγει στις γειτονικές χώρες?

  1. avatar Δεν καταλαβαίνεις τι θα λέει ? Χρειάζεται να το πει ?

   Κρατήστε τους εκεί στη μπουζού λέει......Ανεπισήμως ανεπιθύμητοι είναι και γι αυτούς. Για αυτό τους ξαμόλησαν να φύγουν από 'κεί να απαλλαχθούν....

 14. avatar μαικ μπι

  καλα κανετε απολιτιστοι αλβανοι εμεις δαν χαρακτηρισαμε ανεπυθημητους τοσα κακοποια στοιχεια που ηρθαν αφου δεν εχουμε πατριωτες να μας κυβερνανε μεσα σε 48 ωρες να μην μηνει κανενας αλβανος στην χωραμας κ******αλβανοι

 15. avatar Te

  Άμεση απελαση όλων των αλβανων τώρα.

  1. avatar Pe

   Προτιμώ να απελάσουμε τους ελληνάρες. Στη τελική...αυτοί ευθύνονται για την κατάντια μας, δε μας κυβέρνησε Αλβανός.

   1. avatar μην τρομάζεις

    ΄μια πρόταση κάναμε. Ποιός σου είπε πως θα είσαι στην πρώτη πεντάδα.

 16. avatar Autoapascholoumenos

  Και εμείς δεν θέλαμε, ρε ανεκδιηγητε, όλη τη σαβούρα που μας στείλατε πριν χρόνια και ακόμη κυκλοφορούν και ρημάζουν τη χώρα μας, ντροπιαζοντας τους τίμιους συμπατριώτες σου που ντρέπονται για τους λίγους που στιγματίζουν τους πολλούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει