Την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Μ. Ομπάμα.

Το προεδρικό ζεύγος υποδέχτηκε το Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Έλληνα ΥΠΕΞ μίλησε για τις «άριστες σχέσεις» μεταξύ των δυο χωρών, ευχόμενη να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα των Ελλήνων.

«Βεβαίως, αναφερθήκαμε στην οικονομική κρίση και στις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτή μπορεί να έχει, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την παγκόσμια οικονομία. Εξέθεσα τις θέσεις και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδηγεί τα πράγματα προς την έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα και το κυριότερο, πείθει για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της. Είναι όμως μια πολιτική που, με τη σειρά της, έχει κοινωνικές προεκτάσεις, αφού έχει να κάνει με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, κάτι που και η κ. Κλίντον αναγνώρισε και τόνισε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν και για «περιφερειακά ζητήματα, όπως τις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες και τις ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερθήκαμε στη λεγόμενη Αραβική ‘Ανοιξη, σε ζητήματα όπως αυτό της Συρίας, και βέβαια διαπιστώσαμε συγκλίσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία και να ανοίξει ο δρόμος του εκδημοκρατισμού της περιοχής και να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας».