Με την τρόικα να επιμένει σε μέτρα φωτιά ο κυβερνητικός συνασπισμός θα περάσει για μια ακόμα φορά αύριο από την βάσανο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η σύσκεψη θα πραγματοιηθεί αύριο στη μία μετά το μεσημέρι. Μια σύσκεψη, η οποία αποφασίστηκε χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι πάντως επιφυλάχθηκαν για τα αποτελέσματα και αυτής της συνάντησης και ήδη συζήτησαν και μια δεύτερη -ελπίζουν τελική -την Κυριακή.

Το ερώτημα στο οποίο δεν μπορεί να απαντήσει καμιά πλευρά του κυβερνητικού συνασπισμού είναι αν οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν πλέον περιθώρια διαφωνιών ή έστω ελιγμών στα μέτρα που προτείνει και επιμένει η τρόικα.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στα ισοδύναμα όμως η επιμονή τους μοιάζει περισσότερο επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική αφού αυτά έχουν στο σύνολο τους σχεδόν απορριφθεί από την τρόικα.

Το πιθανότερο είναι ότι στις τελευταίες συσκέψεις το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι το πώς τα μέτρα θα περάσουν από την Βουλή χωρίς να δημιουργήσουν ρήγματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων.