Δεν δεχόμαστε ότι έχουμε κρίση χρέους, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα σε συζήτηση για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», υποστηρίζοντας ότι το χρέος είναι επακόλουθο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι πολλοί χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα Υγείας όπου ο καθένας θα απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας, ανάλογα με το τι έχει στην τσέπη του.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κρατήσεις για την Υγεία, ότι τα χρήματα πρέπει «να τα πάρουν από αυτούς που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους» και πρόσθεσε ότι «το κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται σε παθητικές αντιστάσεις».

Κάθε χώρος της Υγείας πρέπει να γίνει «κάστρο πάλης», υπογράμμισε, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει κριθεί ακόμα στην Ελλάδα, αν το κίνημα θα πάει μπροστά ή θα ηττηθεί προσωρινά, και ότι το σύστημα έχει «χαρτιά» που αν δεν τα κάψει ο λαός, θα ηττηθεί.

Όλη πορεία του κινήματος εξαρτάται και από το ΚΚΕ, τόνισε, επίσης, η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας πως «είναι ζήτημα και γραμμής πάλης και γραμμής συσπείρωσης και πολιτικών επιλογών».