«Ο καλός χρυσαυγίτης δεν παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ» δηλώνει ορθά κοφτά ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, θεωρώντας ότι πρόκειται για «πολιτισμική εισβολή» της Τουρκίας στην Ελλάδα, όπως λέει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για την Ελλάδα. Μία χώρα με τόσο λαμπρή πολιτιστική παράδοση να ταΐζει το λαό της κακής ποιότητας τουρκικές σειρές που προπαγανδίζουν μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Προφανώς η πολιτισμική εισβολή που επιχειρείται σχετίζεται με τη λεγόμενη «ελληνοτουρκική φιλία» που ορισμένοι προωθούν με πείσμα σε βάρος και της Ελλάδας και των Ελλήνων». σχολιάζει στην εφημερίδα ο κ. Μιχαλολιάκος, συμπληρώνοντας πως οι υποθέσεις των εν λόγω σίριαλ του θυμίζουν πονεμένες ταινίες των δεκαετιών 1960-1970 του ελληνικού κινηματογράφου.

Αποκαλύπτει πως η Χρυσή Αυγή σκοπεύει το αμέσως επόμενο διάστημα  να φέρει το θέμα των τουρκικών σίριαλ στη Βουλή ζητώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ, ενώ σκοπεύει να εκδώσει ακόμα και οδηγία ζητώντας από τους βουλευτές του και τα μέλη του κόμματος να μην παρακολουθούν τις τουρκικές σαπουνόπερες- δημόσια τουλάχιστον. «Δεν νοείται Χρυσαυγίτης να παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ. Ζητάω από τους βουλευτές, τα μέλη, τους φίλους μας αλλά και από τον απλό κόσμο να τα μποϊκοτάρουν, όπως βέβαια και τα προϊόντα που διαφημίζονται στη διάρκεια της προβολής τους», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια. «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει εγώ να βλέπω τουρκικά σίριαλ. Εκτός κι αν είμαι επαρχία της Τουρκίας και δεν το ξέρω. Άσε που χάνονται και δουλειές για τους Έλληνες ηθοποιούς», τονίζει.

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής έγινε πρώτο θέμα τόσο στο κρατικό κανάλι TRT της Τουρκίας όσο και σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας.