Στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, που -όπως λέει- επιδίωξή της θα είναι η σύγκλιση και ανασύνθεση των μεταρρυθμιστικών, εκσυγχρονιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, προχωρά ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Η. Μόσιαλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real.gr o Ηλίας Μόσιαλος εκφράζει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να συμμετέχουν πιο ενεργά στην κυβέρνηση, η οποία κατά τις εκτιμήσεις του δεν θα είναι κυβέρνηση τετραετίας ενώ παράλληλα εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ και τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας σημειώνει: «Το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικός χώρος, με τις δομές και τις στρατηγικές που είχε μέχρι τώρα, έκλεισε τον κύκλο του.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για την σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας. Μια σύγκλιση που πρέπει να γίνει με συλλογικότητα και σοβαρό πρόγραμμα.

«Ο χώρος είναι κατακερματισμένος και οι αναπαλαιώσεις δεν πείθουν. Υπάρχουν βεβαία οι ηγετικές φιλοδοξίες πολλών στελεχών από πολλούς χώρους. Παρά ταύτα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μαζί εκφράζουν λιγότερο από το 8% – 9% των ψηφοφόρων που είναι κάτω των 55 ετών. Να μην ξεχνάμε δηλαδή πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργικών πολιτών δεν ψήφισε αυτά τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Επομένως η ευρύτερη ανασύνθεση του χώρου πρέπει να περιλαμβάνει και τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού».