Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Τώρα που συμφωνείτε όλοι ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας ξεχνώντας τη σφαγή της Γιουγκοσλαβίας, κάντε μια σύσκεψη με τον κ. Στόλτενμπεργκ, με τον κύριο Πάιατ που έχει αναγορευθεί σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, να βρείτε μια κοινή λύση και να μην κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό με ψεύτικες αντιπαραθέσεις» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αλλά είναι συνειδητή απάτη και κοροϊδία του ελληνικού λαού. Τα μνημόνια ήταν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την αντιμετώπιση της κρίσης και η δημιουργία πλαισίου για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν ανατρέπει αυτήν την πολιτική και τα μνημόνια, αλλά συνεχίζει εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι» σημείωσε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε: «Βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά οι 1.000 νόμοι διατηρούνται. Κανείς, ούτε ένας, λέει ότι θα αλλάξουν οι νόμοι αυτοί. Διατηρούνται και οι νόμοι και οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, από το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας έως τις πιο ακραίες απαιτήσεις των βιομηχάνων και του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών».

Σε αυτά, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, είναι σύμφωνη η ΝΔ που θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή. «Έφαγαν το ψωμί της ΝΔ. Με αυτήν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αντικομμουνισμό, πάει να φορτώσει την πολιτική αυτή στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ σας άφησε στην άκρη. Σας προσπέρασε από δεξιά. Και εκεί που λέγατε αριστερή παρένθεση, σας βγαίνει δεξιά παρένθεση. Και εκεί που εσείς λέτε για την Αριστερά, σας βγαίνει μία αμερικανοτοϊκή Αριστερά. Συγχαρητήρια» τόνισε ο κ. Παφίλης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.