«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία ας μου κάνουν πρόταση μομφής»

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:12
13/06/2018
«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία ας μου κάνουν πρόταση μομφής»
22
loading

Ερωτηθείς γιατί δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι αποφάσισε σε αυτή την κρίσιμη διαπραγμάτευση όχι να κλείσει τις πόρτες της πλήρους ενημέρωσης στους πολιτικούς ενημέρωσης, αλλά να μην προχωρήσει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Διότι, εξήγησε, είχε κακή εμπειρία από τις προηγούμενες φορές και έχει καταλάβει από ορισμένους ότι δεν έχουν την σοβαρότητα και την αίσθηση ευθύνης.

Είπε ότι «ο Κώστας Καραμανλής διαχειρίστηκε με ευθύνη το θέμα και πως η στάση που είχε στο Βουκουρέστι ήταν μια στάση ευθύνης».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν τον έχει ενημερώσει, «δεν έχουμε μιλήσει» και πως όμως είναι γνωστό ότι είναι ανοικτός να ενημερώσει οποιονδήποτε, πόσο μάλλον πρόσωπα και πρώην πρωθυπουργούς που είχαν θέση ευθύνης.

Ερωτηθείς για το εάν σε περίπτωση πρότασης μομφής, η συζήτηση αυτή θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε γενικότερα ότι όλες οι σημαντικές συζητήσεις και οι κρίσιμες διαδικασίες έχουν τέτοιον χαρακτήρα.

«Κάποιοι παριστάνουν ότι τάχα δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Αν το πιστεύουν ας μου κάνουν πρόταση μομφής», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν νομίζει ότι θα έχουμε κανένα πολιτικό παράδοξο, γιατί μια πρόταση δυσπιστίας είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνο την αφορμή για την οποία γίνεται, αφορά την πορεία της σταθερότητας της χώρας, της οικονομίας και την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα. Αρα όποιοι ψηφίσουν -εάν τολμήσει να κάνει πρόταση μομφής ο αρχηγός της ΝΔ-, θα ψηφίσουν με γνώμονα αυτό», σημείωσε.

Για το αν θα μετατρέψει την ενδεχομένη πρόταση μομφής σε διαδικασία παροχής ψήφους εμπιστοσύνης, είπε: «Δεν έχω κανέναν λόγο. Δεν αισθάνομαι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για τις αντιδράσεις του κόσμου, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως δεν φοβάται, αλλά, αντίθετα, σέβεται τις αντιδράσεις των πολιτών. Πρόσθεσε πως όταν κάνεις εξωτερική πολιτική, το βλέμμα είναι στραμμένο στα συμφέροντα της χώρας, για να τονίσει ότι «πατριωτικό συμφέρον είναι να κλείσουμε ένα θέμα που μας ταλανίζει χρόνια». «Για ποιο λόγο να κρατήσουμε αυτή τη πληγή ανοικτή;», τόνισε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, για το αίτημα ορισμένων στη ΝΔ περί δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι σε αυτή τη Συμφωνία «εγώ βλέπω να παίρνουμε, όχι να δίνουμε» και πως εάν έπρεπε να αλλάξουμε εμείς το Σύνταγμά μας, όπως πρέπει να κάνουν οι γείτονες, τότε ενδεχομένως να έπρεπε να γίνει.

«Βρέθηκα στη θέση του πρωθυπουργού και ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας σε μια εποχή δύσκολη και εγώ προσωπικά χωρίς μεγάλη εμπειρία βρέθηκα μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού»,είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι μετά από τρία χρόνια, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του 2015 και τώρα, πιστεύει και είναι περήφανος γι' αυτό και θα κριθεί από τον λαό, ότι λειτούργησε όχι με γνώμονα το πολιτικό κόστος, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Επισήμανε ότι πάντα όλες οι κρίσιμες αποφάσεις ενέχουν πολιτικό κόστος.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αυτά τα τρία χρόνια έγινε από χώρα-παρίας και μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Σχετικά με τη Συμφωνία, είπε ότι στον χώρο της κεντροαριστεράς πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν σιγά-σιγά πολιτικές συναινέσεις, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι η πρώτη που αναγνωρίζει τις επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης και που επικρότησε τη χθεσινή Συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι σε τηλεφώνημα που είχε με τον Πρόεδρο Τουσκ κάποια στιγμή σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, ο κ. Τουσκ τον ρώτησε «πώς πάτε;», ο πρωθυπουργός είπε: «είμαστε κοντά, προσπαθούμε». «Είναι απίστευτο, αν το καταφέρετε είναι απίστευτο, συνέχισε ο κ. Τουσκ, με τον κ. Τσίπρα να του απαντά: «Θα το καταφέρουμε για ένα λόγο, γιατί ούτε εγώ ούτε ο Ζάεφ ανήκουμε στην δική σου πολιτική οικογένεια, το ΕΛΚ».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Τουσκ του απάντησε γελώντας: «Έχεις απόλυτο δίκιο».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι δεν πιέστηκαν από κανέναν για να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συμφωνία. Σημείωσε ότι «σε μεγάλο βαθμό η επίτευξη της Συμφωνίας οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε τη βούληση για να προχωρήσουμε και στο ότι πράγματι ο ΥΠΕΞ έκανε μια προσπάθεια που θέλω και δημόσια να αναφερθώ σε αυτή, μια εξαιρετική προσπάθεια».

«Σκληρός διαπραγματευτής, πάλεψε γραμμή-γραμμή για να φέρει αυτή τη συμφωνία», είπε ο πρωθυπουργός για τον Νίκο Κοτζιά. Σημείωσε ότι ο ΥΠΕΞ την έδωσε αυτή τη μάχη έχοντας και οικογενειακά ζητήματα που θα απαιτούσαν να βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά εκείνος βρισκόταν στο εξωτερικό με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα ο υπουργός βρισκόταν διαρκώς και απέναντι σε απειλές από τους «εμπόρους του πατριωτισμού».

«Όσο περνάει ο χρόνος τόσο η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα καταλαβαίνει τα οφέλη από αυτή τη συμφωνία και οι πραγματικά πατριώτες και ευαίσθητοι κι αυτοί που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, όχι οι εθνικιστές και οι ακραίοι, θα αρχίσουν σιγά σιγά να συνειδητοποιούν πόσο επωφελής είναι για τα εθνικά συμφέροντα», είπε ο Αλ. Τσίπρας για τη Συμφωνία.

Ερωτηθείς με αφορμή και την τελευταία παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, είπε «τον Μίκη Θεοδωράκη τον αγαπάμε για το έργο και την πορεία του, αλλά προτιμώ να μείνω με το έργο και την πορεία του και όχι με τις κατά καιρούς πολιτικές τοποθετήσεις που έχει πάρει». «Τον αγαπάμε ακόμα κι αν διαφωνεί μαζί μας», πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar θορπ

  Αντι να πει "Θερμοπύλες 440 πχ"
  Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
  κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι
  και το "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ".Π
  Προτίμησε το μονοπάτι τις (φυγεις) και έδωσε ύδωρ και γη στους παρείσακτους καταπατητές της Μακεδονικής γης

  1. avatar εφιάλτης…

   πάντα υπάρχουν.

 2. avatar Ε.Α.

  Ο Κούλης την πάτησε ακόμα μια φορά. Έπεσε στην παγίδα του Άδωνι, του Σαμαρά και των ακροδεξιών. Παρότι συμφωνεί για διπλή ονομασία στο Σκοπιανό, σύρεται πίσω από τους ακραίους. Έτσι ζητάει πρόταση μομφής που είναι βέβαιο ότι θα χάσει. Τόσο λίγος για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  1. avatar τριαλαρο

   σιγά τα καλσόν, τόσα έχετε σκίσει θέτε και άλλα?? Πολυέξοδοι είσαστε.

   Η σχετική πλειοψηφία που έχει ο Τσίπρας στην βουλή έχει περάσει πολλά εγκλήματα παρόλο που η πλειοψηφία του λαού δεν ήταν καθολου συμφωνη και φαινόταν από όποιες συζητήσεις και αν έκανες και με όποιον και αν τις έκανες.
   Πλέον μιλάμε για εσχάτη προδοσία μεταξύ μας, η πρόταση μομφής είναι πολύ λίγη έχεις δίκιο.

   Λίγος, τρομερά λίγος αποδείχτηκε ο τσίπρας. Δεν τον ψήφισα, γιατί κατάλαβα από πριν τα ψέμματά τους, αλλά ήλπιζα ότι λόγω νεότητας ότι μπορεί και να έκανε και κάτι καλό.
   Μας έβαλε σε 2 μνημόνια, και τώρα πάει για 3ο άτυπο, που δε θα το ονομάσει φυσικά μνημόνιο. Παραδίδει κομμάτια της χώρας μου χωρίς να συζητήσει τίποτα με κανέναν, γιατί αν αυτά που πέτυχε τα πέτυχε με διαπραγματεύσεις τότε είναι εντελώς κοθώνι και πανιβλαξ με IQ όχι ραδικιού αλλά μιλάμε για 10 και πολύ βάζω.

 3. avatar mpla mpla

  Γεια σου ρε Τσιπρα! Εισαι ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΤΟΝΙ! Θα περασει η συμφωνια απο τα σκοπια, αφου θελουν οπωσδηποτε να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και οταν το φερεις στην βουλη θα τους διαλυσεις ολους. Γιατι η συμφωνια ειναι τοσο καλη, που απ'ολα τα κομματα, εκτος ΧΑ+ΚΚΕ που ειναι πισω απο το φεγγαρι, θα υπαρξουν βουλευτες που θα την ψηφισουν! Οποτε στις εκλογες, θα παιζεις μονος σου μπαλα, αφου θα εχουν μισοδιαλυθει. Να δω την Ντορουλα να ψηφιζει την συμφωνια και τον Κουλη να διαγραφει την αδερφουλα του και δεν θελω τιποτα αλλο! Διαιρει και βασιλευε...Ξερεις εσυ! Εγω παντως σαν Ελληνας Μακεδονας που ειμαι χαιρομαι που το copyright του Μ. Αλεξανδρου και της Αρχαιας Μακεδονιας ανηκει στην Ελλαδα. Το προτιμω αυτο, παρα το σκετο Μακεδονια που ολοι τους αποκαλουνε και λενε πως ο Μ.Αλεξανδρος ηταν σκοπιανος. Αυτο και μονο ρε χλεχλεδες δεν ειναι νικη???? Γιατι οσο περνανε τα χρονια τοσο χειροτερα γινεται για την Ελλαδα. Μετα απο τοσα χρονια θα προτιμουσα το Σλαβομακεδονια, του μπαμπα του μελλοντικου μας εθνοσωτηρα μας. Εμαθα το λαθος μου, δεν θελω μετα απο 20 χρονια να λεω, επρεπε να δεχτουμε την συμφωνια σου.

  1. avatar ΚΠΚ

   ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΝΙ,
   ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. avatar mpla mpla

    Το θεμα δεν ειναι τι ειμαι εγω, αλλα τι ειναι αυτος και δυστηχως για σενα θα τον τρως στην μαπα για πολλα χρονια ακομη. χαχαχα

 4. avatar mpla mpla

  ρε σεις, θα ψηφισουν την συμφωνια βουλευτες απο την ψοφοδεξια και θα τριβετε τα ματια σας! (Βλεπε Ντορουλα, ετοιμη ειναι) Να μου το θυμηθειτε!

 5. avatar mpla mpla

  Γεια σου ρε Τσιπρα! Εισαι ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΤΟΝΙ!
  Θα περασει η συμφωνια απο τα σκοπια, αφου θελουν οπωσδηποτε να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και οταν το φερεις στην βουλη θα τους διαλυσεις ολους. Γιατι η συμφωνια ειναι τοσο καλη, που απ'ολα τα κομματα, εκτος ΧΑ+ΚΚΕ που ειναι πισω απο το φεγγαρι, θα υπαρξουν βουλευτες που θα την ψηφισουν! Οποτε στις εκλογες, θα παιζεις μονος σου μπαλα, αφου θα εχουν μισοδιαλυθει. Να δω την Ντορουλα να ψηφιζει την συμφωνια και τον Κουλη να διαγραφει την αδερφουλα του και δεν θελω τιποτα αλλο! Διαιρει και βασιλευε...Ξερεις εσυ!
  Εγω παντως σαν Ελληνας Μακεδονας που ειμαι χαιρομαι που το copyright του Μ. Αλεξανδρου και της Αρχαιας Μακεδονιας ανηκει στην Ελλαδα. Το προτιμω αυτο, παρα το σκετο Μακεδονια που ολοι τους αποκαλουνε και λενε πως ο Μ.Αλεξανδρος ηταν σκοπιανος. Αυτο και μονο ρε χλεχλεδες δεν ειναι νικη????
  Γιατι οσο περνανε τα χρονια τοσο χειροτερα γινεται για την Ελλαδα. Μετα απο τοσα χρονια θα προτιμουσα το Σλαβομακεδονια, του μπαμπα του μελλοντικου μας εθνοσωτηρα μας. Εμαθα το λαθος μου, δεν θελω μετα απο 20 χρονια να λεω, επρεπε να δεχτουμε την συμφωνια σου.

 6. avatar ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ

  «Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν.»

 7. avatar Νίκος χασαπης

  Σας τα λέγαμε απο εδώ στο Αμερικα μην ψηφίσετε τα κομμουνια οι άπλυτοι μισούν την Ελλαδα εσείς τίποτα ,τώρα ειναι αργά πλέον τους βλέπω να σας κάθονται στο σβέρκο καμια εικοσαριά χρονια. Παπαδόπουλε θα λέτε και θα κλαίτε.

  1. avatar βρε ουστ απο δω

   Μεινε εκεί που είσαι και πάρε και τις βάσεις σου αμερικανάκο

 8. avatar Μητσουκος

  Είπε η Αλέξης.. "πάντα με γνώμονα το Ελληνικό συμφέρον" και εννοεί την καρέκλα του. Άλλο.. " δεν μπορούμε να ρωτήσουμε τους γείτονες τι όνομα θέλουν να έχουν".. τι λες ρε κάδρο;. για πόσο μακακες μας περνάς τελικά;

 9. avatar ΜΠΟΥΛΝΟΖΙΕΡΗΣ

  ΑΚΟΥ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΕ ΤΣΙΠΡΑ ...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ 15%....ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΛΕΓΕΤΑΙ
  ( ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ )).....ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ /......ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ....ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ....ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ...

 10. avatar jim

  το προβλημα σου δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινεις αυτο ειναι αυτονοητο το θεμα ειναι πως θα απαλλαγουμε απο σενα και το ασκερι σου μεχρι της εκλογες μιας και εχεις δεν εχεις 14 τις εκατο των ψηφοφορων.......

 11. avatar Κλεων

  Εχουμε και λεμε....ΕΚΛΟΓΕΣ 20115
  Εγγεγραμμένοι 9.913.609
  Ψήφισαν 56,16 % 5.567.930

  Συριζα 35,46 % 1,926,526
  ΝΔ 28,09 %
  ΧΑ 6,99 %
  ΠΑΣΟΚ 6,29 %
  ΚΚΕ 5,55 %
  ΠΟΤΑΜΙ 4,09 %
  ΑΝΕΛ 3,69 % 200,253
  ΛΕΒΕΝΤΗΣ 3,44 %

  1,926,526 + 200,253 = 2,126,779 ΨΗΦΟΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ....ΣΤΑ 9,913,609

  Ουτε το ενα τεταρτο δεν ειναι αυτο....οχι η πλειοψηφια που μας λεει ο Αλεξης!!!

  1. avatar mpla mpla

   Γιατι, ποσοι νομιζεις οτι θα πανε να ψηφισουν στις εκλογες του 19? Με το 45% αποχη, μια χαρα ειναι. Στους εγγεγραμμενους βαζεις και αυτους που πεθαναν, σωστα? ή και αυτους που δεν μπορουν να πανε ουτε στην τουαλετα του σπιτιου τους.

 12. avatar Marios1

  Όσο υπάρχει ο χρήσιμος ηλιθιος ο Καμένος τόσο θα λέει ότι του κατέβει.

 13. avatar Α.Αννα

  Θα αποφασίσουν οι 300 κάφροι της βουλής, όχι τα βόδια του λαού !Καλά κάνουν ! Είμαστε βόδια!

 14. avatar fsocratous

  Μια ειναι η αληθεια ρε ανεγκεφαλε και παραδεξου το: Δεν στο επιτρεπει η ιδεολογια σου να υπερασπιστεις το συμφερον του λαου σου, για να μην σε πουν οι αλλοι οι ανεγκεφαλοι συμμοριτες εκει στο κομμα "φασιστα"! Αυτες οι γα**μενες ιδεολογιες σας δεξιοι και αριστεροι φερανε την Ελλαδα εδω που βρισκετε και το χειροτερο ειναι οτι ακομα και τωρα αλληλοτρωγεστε για μια καρεκλα! Την Ελλαδα και τον λαο γραμμενους τους εχετε εδω και δεκατιες! Υστερα απο 25 χρονια οταν ΑΥΤΟΙ καιγονται για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπη, αντι να διορθωσεις τα λαθη του παρελθοντος απλα τα εκανες χειροτερα, του βαζεις και μια κορδελα γυρω και το ονομασες επιτευγμα!

  Οταν θα σου τραβαει τα βετο στο Νατο και στην Ευρωπη το κρατιδιο αυτο να δω τι θα εχεις να πεις! Νομιζεις τωρα που εδωσες το ονομα στους τουρκοσπορους νομιζεις οτι σ'αγαπησαν ξαφνικα η οτι θα κρατησουν τις συμφωνιες τους? Σε ποιο πλανητη ζεις? Καταλαβε οτι γυρω απο την Ελλαδα ΟΛΟΙ μας βλεπουν σαν εχθρους και ετοιμαζονται εδω και 10ετιες για να μας κατασπαραξουν, αλλα εσυ ζεις στην κοσμαρα σου! Συνεχισε να ονειρευεσαι! Και εις ανωτερα!

 15. avatar Δημήτρης.

  Έρχεται κρεμάλα αλεκση. Έρχεται η αφάνεια. Έρχεται το σκοτάδι. Η αλαζονεία που έχεις να ξέρεις θα σε καταδικάσει να μην μπορείς να σταθείς όταν χάσεις την καρέκλα. Εγώ στα λέω. Άκουσε τα γιατί θα βαράς το κεφάλι σου. Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα; Τόσο τιποτένιος;

 16. avatar ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ

  Ντροπη και αηδία....τίποτα αλλο...προδότης με τα όλα του...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει