Τηλεφωνική διάσκεψη ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 που αρχίζει σήμερα στο Λος Κάμπος του Μεξικού είχαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες μέλη της G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη.

Στη διάσκεψη μετείχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα μεταδώσουμε είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στο ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, η οποία δεν ανήκει στο G20 αλλά είναι συχνά προσκεκλημένη στις συνόδους κορυφής της.

Ο Ραχόι δεν διευκρίνισε πόση ώρα διήρκησε η τηλεφωνική διάσκεψη, στην οποία συμμετείχε από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Μεξικό.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και συντόνισαν τη θέση τους ενόψει της έβδομης συνόδου κορυφής της G20 που αρχίζει σήμερα στο παραθαλάσσιο αυτό θέρετρο του δυτικού Μεξικού.