Στην Πυροσβεστική κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Θ. Δρίτσας: Οι επικίνδυνες ελλείψεις γεννούν ανησυχία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:17
17/06/2012
Στην Πυροσβεστική κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ
2
loading

Το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το Θοδωρή Δρίτσα και τον Τάσο Μαυρόπουλο.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Λίγο πριν την αναχώρηση τους προσήλθε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος με τον οποίο ο Θ. Δρίτσας είχε σύντομη συζήτηση αξιολόγησης της κατάστασης.

«Η ανθρώπινη αμέλεια και οι ισχυροί άνεμοι είναι οι πρώτες αιτίες για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες και σήμερα και για την ταχύτατη επέκτασή τους. Όμως οι επικίνδυνες ελλείψεις και η ελλιπής ετοιμότητα του μηχανισμού δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης είναι και σήμερα παρούσες και γεννούν τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία. Οφείλουμε να επισημάνουμε -κάτι που το διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας- ότι η καταστροφή και η απειλή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία και η επαγγελματική ευσυνειδησία των πυροσβεστών αλλά και η προσφορά των εθελοντών και των ενεργών πολιτών, που όλες αυτές τις ώρες δίνουν τιτάνιο αγώνα» είπε ο κ. Δρίτσας.

Και συνέχισε: «Ακόμα και αν επιβεβαιωθούν σήμερα οι επίσημες αξιολογήσεις για την αποδυνάμωση των ανέμων, οι επόμενες μέρες είναι επικίνδυνες. Κάνουμε έκκληση εκτός από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, να ενεργοποιηθούν πανελλαδικά οι πολίτες και οι δημοτικές αρχές, ώστε να καθαριστούν γρήγορα από τα ξερά χορτάρια όλες οι δημόσιες εκτάσεις, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα ιδιωτικά οικόπεδα και να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες και. σε εμάς εναπόκειται σε κρίσιμες στιγμές να αποδείξουμε ότι ως κοινωνία μπορούμε να πάρουμε τις ευθύνες επάνω μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar laros

    Τι σας νοιαζει . Το ρισκαρετε . Οι Ελληνες πιστευουν αυτα που λετε

  2. avatar ROBOCOP

    Να και μια φορα που πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πυροσβεστική!Συνηθως γίνεται το αντίθετο!Τρεχει η πυροσβεστική στις πορείες του ΣΥΡΙΖΑ για να σβήσει τις φωτιες απ τις μολοτωφ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει