Στη διατύπωση ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη, καθώς έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020, προχώρησε η Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου, έπειτα από σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε την τοποθέτηση της κ. Κρέτσου, με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία αναφέρει: «Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τις επιτυχίες μας. Μόνο η ΝΔ κάνει πως δεν καταλαβαίνει».

0014487778897520064

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για την απορρόφηση κονδυλίων στην περίοδο 2014-2020. Χάρη στη δουλειά και της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, χάρη στο Συμβούλιο και χάρη στην Επιτροπή, η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014-2020. Και για την Ελλάδα και για την Ισπανία και για την Πορτογαλία λοιπόν, η εμπειρία μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι», σημείωσε η κ. Κρέτσου, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής.

Η δήλωση αυτή της Επιτρόπου ήρθε μετά από ερωτήματα του κ. Παπαδημούλη σχετικά με τη σωστή διαχείριση των κονδυλίων και τη μείωση των ανισοτήτων ως κύριο μέλημα της Πολιτικής Συνοχής.