Την ανάγκη να προστατευθούν οι θεσμοί, «κοινωνική συνοχή και η εθνική μας ενότητα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή που είχε με τις ομοσπονδίες διδασκόντων στα τριτοβάθμια ιδρύματα, αναφερόμενος στη σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης από ομάδα στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «όσοι είναι έτοιμοι να καταγγείλουν το μέλλον, να ακυρώσουν την προοπτική, για να επανέλθει η χώρα πλησίστια στο παρελθόν, έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη».

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση αφορούσε, εκτός των άλλων και στο μέλλον της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, αλλά και στο μείζον θέμα που απασχολεί τη χώρα. «Εγκαινιάσαμε έναν διάλογο για τα θέματα των Ανωτάτων Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, επίσης, λόγο για «εθνικό αδιέξοδο» και μίλησε για την «ανάγκη για μια εθνική στρατηγική, που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας».

«Το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό, το κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό και το πολιτικό πρόβλημα τείνει να μετατραπεί σε θεσμικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.