Για διεθνή έκθεση της χώρας μας μετά από τη βίαιη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας.

Ο κ. Πολύδωρας χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής «απαράδεκτη και καταδικαστέα», επισημαίνει ότι η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και καλεί επίσης τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Βουλής:

«Η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτού της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωΐ στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα.

Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα.

Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα, για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης».