Κοντονής: Ηχηρή απάντηση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο ΔΣΑ η ανακοίνωση

Πώς σχολιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης τη δήλωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας


ΕΛΛΑΔΑ
15:28
17/05/2018
Κοντονής: Ηχηρή απάντηση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο ΔΣΑ η ανακοίνωση
4
loading

Ως «ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης» ερμηνεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά» υπογραμμίζει ο υπουργός στην ανακοίνωση του απευθυνόμενος στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Η σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης. Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά».

Σημειώνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Παράλληλα, αναφέρει η Ένωση ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» και προσθέτουν: «Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν». Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΔΙΑΠΛΟΚΗ Α.Ε.

  Νέα Δημοκρατία, ΔΣΑ Βερβεσσός, και Σακελλαρίου ξεσκεπάστηκαν από τους ειδικούς καθ' ύλην αρμόδιους. Και εις άλλα (κάτι άλλο θα σκαρφιστούν) με υγεία!

 2. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΟΝΤΟΝΗ
  ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ...........
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ 13/12 ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ...........

 3. avatar ενας7

  ελπίζω ο νόμος κατρουγκαλου να ισχύσει και για τους ....δικαστες

 4. avatar μόνοι

  εναντίων όλων.
  " Έμεινα μόνος είμαι ο δολοφόνος" σκωπτικό τραγουδάκι που έλεγε ο Γιώργος Μαρίνος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει