Μέχρι τα Χριστούγεννα, έναν περίπου χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θα ανακοινώσει ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης το αν θα είναι υποψήφιος για το δήμο της Θεσσαλονίκης.

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους σε παραλιακό καφέ της πόλης, με αφορμή τα γενέθλια του, υποστήριξε πως τις όποιες ανακοινώσεις για τον κεντρικό δήμο θα τις κάνει από τον Οκτώβριο έως τα τέλη του έτους.

Ερωτηθείς για φημολογούμενες κινήσεις δημοτικών του συμβούλων, και συγκεκριμένα του Εφραίμ Κυριζίδη, για το δήμο ο κ. Καλαφάτης είπε:

«Σέβομαι και ήθελα νέα παιδιά με φιλοδοξίες και τα υποστήριξα με προσωπικό κόστος. Επένδυσα στις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων για να προσφέρουν στην πόλη και τις υπερασπίστηκα. Είμαι καθαρός και λέω ότι περιμένω έναν αμοιβαίο σεβασμό. Όπως σεβάστηκα τις δικές τους φιλοδοξίες να σεβαστούν και αυτοί τη δική μου πρόθεση. Θα το ανακοινώσω σχεδόν ένα χρόνο πριν, όχι πριν δυο μήνες».

Ο κ. Καλαφάτης άσκησε κριτική και στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Συγκεκριμένα ανέφερε πως έχει «μεγάλο πρόβλημα» σε αυτή τη δεύτερη θητεία, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του δημάρχου για τον ανασχηματισμό σε πρόσωπα και αντιδημαρχίες «κλισέ και επικοινωνιακή διαχείριση για να ξεφύγει από άλλα προβλήματα».