Αύξηση εισφορών, οριζόντια και καθολικά, σε 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι κλπ.) θα υπάρξει από 1η Ιανουαρίου του 2019, τόνισε ο τομεάρχης εργασίας, βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως αυτό σημαίνει ότι η αύξηση θα αγγίξει το 17,64% σε μηνιαία βάση στις εισφορές τους.

«Ήδη παραπονούνται για εξοντωτικές εισφορές… Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις, ταξική επιλογή με τίμημα να χαμηλώνεις το παραγωγικό μοντέλο της χωράς. Δίνουν επιδόματα πενίας» σημείωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η επομένη μέρα μετά τις 21 Αυγούστου «δεν κρύβει καθαρή έξοδο, κρύβει καθαρή μείωση συντάξεων, κρύβει καθαρή μείωση μισθών, κρύβει καθαρή αύξηση εισφορών».

«Τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ τον πλήρωσε ο λαός, και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι επιστήμονες… Το 2015 γκρεμίστηκε η οικονομία και πληρώνουν το μάρμαρο» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την ατζέντα στη λογική του ‘13 και ‘14 με λογική «πάρε κόσμε». «Τάζουν καθαρές εξόδους αυξήσεις μισθών και συντάξεων, γίνονται επικίνδυνοι, εκπέμπουν μήνυμα αναξιοπιστίας στο εξωτερικό, προσπαθώντας να εξαγοράσουν την ελπίδα του κόσμου. Είναι εθισμένοι στο ψέμα. Υπάρχει διγλωσσία. Τη μια στιγμή λένε ό,τι σας περιέγραψα την άλλη ότι ‘’θα εφαρμόσουμε τα μέτρα’’» εξήγησε ο βουλευτής, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους ακροβατισμούς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.