Κατά της μικροπολιτικής αντιμετώπισης εθνικών θεμάτων τάχθηκε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε πως μπορεί ο ίδιος να συγκρούεται με την κυβέρνηση, «αλλά υπάρχει και η Ελλάδα». Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «επιβεβλημένες» τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την αίσθησή του ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, καθώς είναι μεγάλες, όπως είπε, οι πιέσεις της Ευρώπης «να τελειώνει με την ακαταστασία».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει όταν έλθει -αν έλθει- τελική λύση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ζήτησε «να δούμε την τελική πρόταση», προέβη όμως στην εκτίμηση ότι θα συγκεντρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, παρότι δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αρνηθεί λύση, είναι πιστός στην εθνική λύση», ενώ περιμένει να γίνει «μεγάλη κουβέντα στις τάξεις της ΝΔ». Το Κίνημα Αλλαγής έχει τοποθετηθεί ενιαία στο θέμα, συμπλήρωσε.

Διερωτήθηκε, δε, πώς είναι δυνατόν το ελληνικό Κοινοβούλιο να απορρίψει μια λύση που θα έχει την ευρωπαϊκή σφραγίδα και πρόσθεσε: «Θα επιτρέψουμε να γίνει τουρκική αεροπορική βάση στην πΓΔΜ;». Υποστήριξε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει… δυόμιση γραμμές στο εν λόγω ζήτημα: μία του πρωθυπουργού, μία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και η τρίτη του υπουργού Εξωτερικών, που προσπαθεί, όπως υποστήριξε, να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο άλλες γραμμές.

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και την κράτησή τους στις φυλακές της Ανδριανούπολης, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο λάθος από τους ΑΝΕΛ», όταν μίλησαν για «ομηρεία». Και αυτό γιατί, «όταν μιλάς για ομήρους, μετά θα μιλήσεις και για ανταλλαγή, είναι μια ανεύθυνη πατριωτικά, πρόταση».

Όμως, ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, δεν μίλησε από μόνος του, αλλά σε συνεννόηση με το κόμμα του, και ζήτησε να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι -όπως ανέφερε- οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν και τόσο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.