«Θεωρώ πολύ τιμητική την τοποθέτησή μου από τον πρωθυπουργό, αλλά και την υποστήριξη από τον υπουργό Παιδείας, με τον οποίο είχαμε μία μακρά κοινοβουλευτική συνεργασία» δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, που σηματοδοτεί για το κυβερνητικό έργο ο ανασχηματισμός, η κ. Τζούφη επισήμανε: «Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε, οι ρυθμοί πρέπει να ανεβαίνουν κι αυτό γιατί οι ευθύνες και οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο. Βεβαίως ο καθένας μας κρίνεται, όχι γι’ αυτά που λέει, αλλά γι’ αυτά που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα, που να έχουν και κοινωνικό αποτύπωμα […] Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες ή βαθμούς ελευθερίας μετά τον Αύγουστο του 2018 και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε πρωταγωνιστικά τον χώρο της Παιδείας».

Η κ. Τζούφη, που εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις περιορισμένες αλλαγές στη σύνθεσή του, στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι της είχε δοθεί ο λόγος της εισηγήτριας σε κρίσιμα νομοσχέδια, που αφορούσαν αλλαγές στον χώρο της Παιδείας και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος, όπως διευκρίνισε, είναι ένας χώρος, που η ίδια γνωρίζει καλά: «Για πολλά χρόνια μέσα από τη συνδικαλιστική δραστηριότητα με πολλούς άλλους ανθρώπους δώσαμε μάχες για κρίσιμες αλλαγές και τώρα πρέπει εν τοις πράγμασι να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί, διότι η προσπάθεια είναι συνολική».