Σταϊκούρας: Αυταπάτη τα περί «καθαρής εξόδου»

«Για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:23
20/01/2018
Σταϊκούρας: Αυταπάτη τα περί «καθαρής εξόδου»
2
loading

Για αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας στον οποίο θα βρίσκεται η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος κάνει λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας την αισιοδοξία της κυβέρνησης ως «ανεδαφική».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει ήδη ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας, καλλιεργώντας μια αυταπάτη περί «καθαρής εξόδου», και σημειώνει πως ο τρόπος δημιουργίας του ταμειακού αποθέματος δεν είναι ορθολογικός αλλά βασίζεται στην υπερφορολόγηση των πολιτών.

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Σταϊκούρας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως δεν έχει ενιαία στάση και αντιμετωπίζει το θέμα ανεύθυνα με μυστική διπλωματία.

«Για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες. Προσεγγίζει την πραγματικότητα με λεκτικές ακροβασίες, επικοινωνιακά περιτυλίγματα και μια αισιοδοξία που γρήγορα αποδεικνύεται -από τα ίδια τα γεγονότα- ανεδαφική. Κάθε φορά, όμως, η "πρόσκρουση" με την πραγματικότητα αποδεικνύεται οδυνηρή για τη χώρα και τους πολίτες. Αυτό έγινε πριν τις πρώτες εκλογές του 2015, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του 1ου εξαμήνου του 2015, πριν το δημοψήφισμα και την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων. Αυτό θα γίνει και τώρα. Και αυτό διότι η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, έχει δεσμευτεί στην επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά εκτιμάται ότι θα συνοδευτεί από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας» ανέφερε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κώστας Χ.

    Για τα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΠΗΚΑΜΕ πρώτα σε επιτήρηση, και μετά ήρθαν και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ! και τώρα κε Σταικουρα τι μας λες ????? ότι έχει δεσμευτεί η κυβερνηση για ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ και μετά το 2018 ! ΣΑΝ τι θέλεις δηλαδή να γίνει ; πάρτι με δανεικά πάλι ?? Ποιος εχέφρων πολίτης
    πιστεύει ότι : άντε, τώρα που τελειώσαμε, ΘΑ τα ΞΑΝΑΦΑΜΕ ΜΑΖΙ ?????????

  2. avatar ΕΝΩ

    ΕΣΕΙΣ [από αληθειες ] αδελφάκια του ΠΙΝΟΚΙΟ !!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει