Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και μεταξύ άλλων, είπε:
«Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα, μπορεί το να κερδίσεις ή να χάσεις ένα δήμο να είναι χωρίς μεγάλη σημασία, το πώς θα πας όμως σε μια περιφέρεια, η οποία είναι μάλιστα και δύσκολη για τη Νέα Δημοκρατία, είναι σημαντικό. Ακόμα και να μην την κερδίσεις, αλλά να πας καλά, είναι νομίζω θετικό. Εγώ είμαι βέβαια ο παλαιότερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, είκοσι δύο χρόνια τώρα».

Και προσέθεσε: «είναι μια πολύ δύσκολη περιφέρεια. Εκλέγομαι είκοσι δύο συναπτά έτη. Κανείς δεν με ρώτησε, ούτε ήξερα ότι έγινε κάποια σύσκεψη, ούτε από τον υπεύθυνο για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχα οποιαδήποτε συζήτηση που θα αφορούσε το ζήτημα είτε των δημάρχων, είτε του υποψηφίου για την περιφέρεια στην Κρήτη. Όταν κατέβηκε ο κ. Σαμαράς, μου είπαν ότι πάει να κάνει μια βάφτιση και αν θέλω να πάω. Κάτι τέτοιο, μια κοινωνική εκδήλωση. Αλλά δεν ξέρω πότε αποφασίστηκε και από ποιον αποφασίστηκε. Εν πάση περιπτώσει, εγώ για ζήτημα το οποίο θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα, ουδέποτε προσεκλήθην».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε σχετικά:
«Για μένα, να πει κανείς πως είμαι “ξένο σώμα” για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι εύκολο, γιατί είκοσι δύο χρόνια -συν οκτώ, πριν γίνω βουλευτής-, με συνέπεια, χωρίς καμία διακοπή, δίνω τον αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία, τις αρχές, τις ιδέες που υπηρετεί το κόμμα μας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να πει για εμένα ειδικά κάποιος ότι μπορεί να είμαι “ξένο σώμα”. Αν έτσι το εκλαμβάνουν, είναι άλλο ζήτημα, κακό δικό τους».