Την προσχώρηση, το μεσημέρι, στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», της διαγραμμένης βουλευτή της ΝΔ, Μίκας Ιατρίδη προανήγγειλε ο Π. Καμμένος ενώ, όπως είπε, αναμένεται και η προσχώρηση του Π. Μελά. Το κόμμα θα αριθμεί, συνολικά, εννέα βουλευτές, επισήμανε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

«Με ειδοποίησε η Μίκα Ιατρίδη ότι θέλει να έρθει κοντά μας, στους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και ο κ. Μελάς έχει πει στον Πειραιά ότι θα είναι μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι δεν θεωρεί κρίσιμο εάν θα συγκεντρωθούν 10 βουλευτές για να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Eρωτηθείς για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συζητά με τον Γ. Δημαρά, είπε: «Συνομιλούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει». Υπογράμμισε ότι περίπου 28 κινήματα συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και θα συνεργαστούν, ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν προεκλογικές συνεργασίες και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια όσων συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται.

Ο Π. Καμμένος είπε, ότι τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος, που θα περιλαμβάνει «συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις» για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.