Ένα βουλευτή, δύο τέως ευρωβουλευτές και τον κ. Ισίδωρο Κούβελο παραπέμπει στον Εισαγγελέα Εφετών η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για ανακριβείς δηλώσεις ποθεν εσχες

Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι οι κ.κ. Ισίδωρος Κούβελος, Κυριάκος Βελόπουλος και ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Κωνσταντίνος Δρούτσας υπέβαλαν «ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, χωρίς επαύξηση της περιουσιακής τους κατάστασης» και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Εφετών.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στην Δικαιοσύνη και την υπόθεση του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Δημητρακόπουλου, ο οποίος δεν είχε υποβάλει καθόλου δήλωση πόθεν έσχες, ενώ έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα δώσει τα στοιχεία των προσώπων αυτών επειδή εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα, παρέπεμψε στην ανάρτηση των δηλώσεων πόθεν έσχες στο διαδίκτυο μετά από μερικούς μήνες αλλά σημείωσε με νόημα ότι στην Επιτροπή μετέχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.