«Το 2018 έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση ενός ζητήματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως «η ελληνική θέση είναι συνέχεια της θέσης που διατυπώθηκε το 2007 από την κυβέρνηση Καραμανλή».

«Θα παρθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να επιτύχουμε την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση», διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως δεν θα έχουμε πάλι ανεύθυνες και κοντόφθαλμες τοποθετήσεις σαν και αυτές που είχαν οδηγήσει σε εθνική ήττα το 1992».

«Εύχομαι το 2018 να είναι μια χρονιά αλληλεγγύης, μια χρονιά όπου η χώρα μας θα κάνει βήματα αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και η χρονιά εκείνη που θα μας δει να βγαίνουμε από το πρόγραμμα της μνημονιακής επιτροπείας και να ανακτάμε την πολιτική και οικονομική μας κυριαρχία τόσο ως χώρα όσο και ως λαός», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «σταθμό» το πολυνομοσχέδιο, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν περιέχονται νέα δημοσιονομικά μέτρα». «Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί, γεγονός που μας οδηγεί στην τελική φάση και στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα», ενώ εκτίμησε πως «δεν θα υπάρξει μεγάλη πολιτική δυσκολία».

Για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως «το 2009 έγιναν στη χώρα περίπου 50.000 πλειστηριασμοί που αφορούσαν και δάνεια λαϊκών οικογενειών». «Σήμερα», συνέχισε, «υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο Κατσέλη-Σταθάκη που προστατεύει τη λαϊκή κατοικία».