Η κ. Παπαρήγα είπε ότι κριτήριο του ΚΚΕ για τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας μας είναι κατά πόσο η εξωτερική πολιτική συμβάλλει στην απόκρουση κάθε μορφής επίθεσης του ιμπεριαλισμού, κάτι που δεν συμβαίνει με την πολιτική του Ισραήλ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιθυμεί να υπηρετήσει τα σχέδια των ΗΠΑ στην πολιτική τους έναντι της Τουρκίας, ωστόσο, πρόσθεσε «με τον τρόπο αυτό η χώρα μας εμπλέκεται στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει αρμοδιότητες άμυνας και ασφάλειας στην Τουρκία, τώρα με τις συμφωνίες που κάνει με το Ισραήλ στηρίζει την πολεμική μηχανή του Τελ Αβίβ και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για νέα Μέση Ανατολή. Επίσης, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αθωώνει την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων και την πίεση του Τελ Αβίβ για συνομιλίες που θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Ισραήλ, ενώ κάνει πως δεν βλέπει και την πρόθεση του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την συνεργασία με το Ισραήλ στον τουριστικό τομέα, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο «για τα 30 αργύρια του Ιούδα», ενώ υπογράμμισε ότι χιλιάδες Έλληνες δεν μπόρεσαν εφέτος να κάνουν διακοπές εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.