Στο συντονισμό της τεχνικής βοήθειας που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εστιάσει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ ο οποίο θα βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα. Την Πέμπτη ο Ράιχενμπαχ θα παρουσιάσει την δεύτερη έκθεση προόδου της Task Force για την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως η αποστολή της ειδικής ομάδος εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνίσταται αφενός στον προσδιορισμό και τον συντονισμό του συνόλου της τεχνικής βοήθειας που χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα προσαρμογής και αφετέρου στην επιτάχυνση της απορροφήσεως κονδυλίων της ΕΕ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ στις επαφές που θα έχει με κυβερνητικά στελέχη θα εστιάσει στην υλοποίηση των 180 έργων ύψους 10,5 δισ. ευρώ που έχει καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη, η Task Force θα εστιάσει σε μέτρα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, την δημιουργία θέσεων απασχολήσεως, κ.α..

Σημειώνεται πως η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα εργάζεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, καθώς και με τα κράτη μέλη και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν τεχνική βοήθεια. Στα τέλη Μαρτίου θα έλθουν στην Αθήνα περίπου 40 στελέχη της Κομισιόν, τα οποία θα παράσχουν στήριξη σε υπηρεσίες και υπουργεία.