Άγνοια δήλωναν χθες συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου για τα περί συμφωνίας ανάμεσα σε Παπαδήμο, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη για εκλογές στις 6 ή τις 13 Ιουνίου και κλείσιμο της Βουλής στις 5 Απριλίου.

«Τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση προχωρά με βάση τη συμφωνία που έχει ήδη γίνει. Οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρώσει το έργο της» έλεγαν χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά πρώτον ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδια και δεύτερον ότι το βασικό σενάριο για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών είναι η 29η Απριλίου ή η 6η Μαίου.

Η συζήτηση προκλήθηκε εκ νέου και συντηρείται με κάθε αφορμή στην επικαιρότητα για δύο λόγους. Πρώτον διότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την πλευρά του Μαξίμου να πληρώσει την κενή θέση που άφησε η παραίτηση Παπουτσή στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Δεύτερον, η προσπάθεια κύκλων εντός ΠΑΣΟΚ αλλά και εκτός πολιτικού συστήματος να επαναφέρουν σε κάθε ευκαιρία την …ανάγκη παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, ως δήθεν πρόθεση ή σχεδιασμό του ιδίου του πρωθυπουργού.

«Δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων» απάντησε και ο Ευ. Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε από τον Real fm, αν υπάρχει σενάριο διενέργειας των εθνικών εκλογών το φθινόπωρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τα βήματα ως την προκήρυξη εκλογών είναι προκαθορισμένα και αφορούν το κλείσιμο του PSI, την εκταμίευση της επόμενης δόσης, την έγκριση και τις τελικές υπογραφές για τη δανειακή σύμβαση και μετά το κλείσιμο της Βουλής. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αυτός ο κύκλος μπορεί να έχει κλείσει ως το τέλος Μαρτίου, το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.