Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Στέλιο Γιαννακόπουλο, κυριάρχησαν τα προβλήματα που ταλανίζουν γενικότερα τους έλληνες ποδοσφαιριστές καθώς και η «Μαύρη Βίβλος» της FIFPro.

«Η Πολιτεία με το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό που φέρνει στη Βουλή, παίρνει τα μέτρα εκείνα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της βίας, της διαφθοράς και του ντόπινγκ, αλλά και προστατεύει ταυτόχρονα τους παίκτες» τόνισε ο κ. Γερουλάνος στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
«Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία αθλητών» πρόσθεσε ο υπουργός, «έχει αντιμετωπίσει τη βία. Ένα φαινόμενο που έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Μιλάμε πλέον για οργανωμένη βία. Οι ποινές που θα επιβάλλονται πλέον θα είναι ανάλογες των παραπτωμάτων».

Όσον αφορά στο θέμα της αναστολής των πρωταθλημάτων της Football League 1 και Football League 2, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε: «Το θέμα της χρηματοδότησης το βλέπουμε. Μένει να υπογραφούν οι ρήτρες βίας, ώστε να απελευθερωθούν τα κονδύλια».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, επισήμανε, από την πλευρά του: «Ήταν μεγάλη τιμή για μας που μας δέχθηκε ο υπουργός. Συζητήσαμε για την “Μαύρη Βίβλο” της FIFRro. Δυστυχώς, κατέχουμε την πρώτη θέση στη διαφθορά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει δύσκολες στιγμές».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα με την Football League 1 και την Football League 2, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ τόνισε: «Υπάρχει η καλή διάθεση του υπουργού να μας βοηθήσει, ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα με τις ομάδες εκείνες που δεν έχουν υπογράψει ακόμη τις ρήτρες βίας. Παράλληλα, συζητήσαμε για το θέμα του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, που οφείλουν χρήματα σε παίκτες. Η Πολιτεία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα που απασχολούν τους ποδοσφαιριστές. Είμαι σίγουρος, ότι θα έχουμε αίσιο τέλος. Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η διαφθορά και οι ποινές που θα επιβάλλονται να είναι πολύ αυστηρές».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό, στην Ολομέλεια της Βουλής, πρόκειται να ξεκινήσει αύριο το απόγευμα και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη.