Επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τον Λουκά Παπαδήμο, η οποία εστάλη το Σάββατο, δηλαδή πριν από τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, δημοσιοποίησε πριν από λίγο η Ιπποκράτους.

Σε αυτήν την επιστολή, ο κ. Παπανδρέου ενημερώνει τον κ. Παπαδήμο για τις δικές του θέσεις αλλά και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ όπως διαμορφώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και μεταξύ άλλων, αναφέρει:

– Τη δέσμευση κράτους, κομμάτων και κοινωνικών εταίρων σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε όλα τα μη μισθολογικά ζητήματα με δεσμευτικό χρονικό όριο και στόχους. Και εάν αυτό δεν ολοκληρωθεί, τότε μόνο να επιλεγούν οι οριζόντιες περικοπές.

– Τη θέσπιση ορίου κάτω από το οποίο δε θα μειωθούν επικουρικές συντάξεις (σ.σ. δεν το προσδιορίζει).

– Την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος με κοινές μετοχές και δικαίωμα ψήφου και λόγο στο δημόσιο που θα έχει επενδύσει στο τραπεζικό σύστημα σημαντικά ποσά.

– Την απόλυτη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου και ως δική του θέση την πρόταση να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου ως τη λήξη της τετραετίας, δηλαδή ως το 2013.