Το μήνυμα Τσίπρα και το σποτ για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

«Δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό» γράφει ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:52
30/10/2017
Το μήνυμα Τσίπρα και το σποτ για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης
8
loading

«Το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στηρίζει ήδη, περισσότερους από 630.000 συμπολίτες μας, με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του έτους» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό» γράφει ο πρωθυπουργός και επισυνάπτει:

ts

 • Σποτ διάρκειας 69 δευτερολέπτων, με τίτλο «Όλοι οι πολίτες έχουμε μερίδιο στη χαρά», στο οποίο εξηγείται ότι «το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι χαρτζιλίκι», εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ένας πολίτης να λέει ότι «το ΚΕΑ είναι η απάντηση στην βαρβαρότητα, είναι η αξιοπρέπεια» και κλείνει με τη φωνή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».
 • Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα οποία:

«Δίχτυ ασφαλείας για τουλάχιστον 700.000 συμπολίτες μας, που χτυπήθηκαν βίαια από την οικονομική κρίση απλώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι ανοικτή σε κάθε δικαιούχο και η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την απλή και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα keaprogram.gr.

Στο ΚΕΑ η πρόσβαση γίνεται με διαφάνεια και αξιοπρέπεια κάθε δικαιούχου, ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότερες από τις απαιτούμενες πληροφορίες είναι ήδη προσυμπληρωμένες, αφού το σύστημα τραβάει δεδομένα από άλλες βάσεις δεδομένων του κράτους για την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι, ο πολίτης έχει να αντιμετωπίσει την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία και το σύστημα είναι διαρκώς στη διάθεσή του.

Από τον Φλεβάρη του 2017 έως τον Οκτώβρη 2017 έχουν ενταχθεί στο σύστημα 630.869 συμπολίτες μας, οι οποίοι ήδη ωφελούνται από το πρόγραμμα, ενώ προβλέπεται μέχρι το τέλος του χρόνου οι δικαιούχοι να φτάσουν περίπου τους 700.000, ενώ η ετήσια δαπάνη θα φτάσει τα 630 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόβλεψη για το 2018 είναι για ένταξη 750.000 συμπολιτών μας και η ετήσια δαπάνη αναμένεται να φτάσει τα 760 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρείς πυλώνες, στηρίζοντας πολύπλευρα αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ηλεκτρονικά με βάση το εισόδημα που είχε τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να αναπληρώνεται η απώλεια εισοδήματος το συντομότερο δυνατό. Το ΚΕΑ, όμως, δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης “επιδοματικού τύπου”. Παράλληλα με την άμεση οικονομική ενίσχυση, προβλέπεται και η πρόσβαση σε μια σειρά από συμπληρωματικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος που δίνει πρόσβαση στους δικαιούχους σε:

 • χαμηλά κοινωνικά τιμολόγια παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και νερού,
 • δωρεάν ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν τρόφιμα.

Ο τρίτος πυλώνας παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Το 10% των ανέργων-δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 13.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το ΚΕΑ αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Εντοπίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα βρίσκονταν έξω από τις παροχές του κοινωνικού κράτους και τους προσφέρει ένα μαξιλάρι προστασίας με κεντρικό στόχο να τους επανεντάξει στον βασικό κορμό μιας κοινωνίας που αναδιοργανώνεται».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar sssssss

  όλες οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να χορεύουν στο ρυθμό αυτο... .....αν θυμασαι καλα συριζαιε, ο αληταρας υποσχεθηκε με θρασος ότι θα σκισει τα μνημονια και θα τους βαλει να χορευουν με νταουλια

  1. avatar Γελαω

   Εσυ τα ζαπεια τα θυμάσαι; Τα λεφτά υπάρχουν; Πάρτε το χαμπάρι καλύτερη πολιτική δύναμη απο το ΣΥΡΙΖΑ αυτη τη στιγμή στον τόπο δεν υπάρχει. Με ότι κακά κ παθογένειες μπορεί να έχει, από τους άλλους ειναι σκάλες ανώτερος.

 2. avatar Autoapascholoumenos

  Είχα μια ηπια κοινωνική ζωη και ήμουν συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις. Τωρα εχω αυτούς τους κυρίους να μου ταζουν κοινωνικο tip. Μου άρπαξαν 10 για να μου δωρίσουν 0,5 και να τους πω ευχαριστώ. Ρε ουστ! Σε νυν, πρώην και επόμενους(όμοιους των προηγούμενων).

 3. avatar Μια φορά κι έναν καιρό…

  Οι ευγενείς κρατούσαν το λαό σε συνθήκες ακραίας φτώχιας ώστε όταν μοίραζαν αποφάγια στους πεινασμένους, αυτοί τους φιλούσαν και το χέρι! Αυτό είανι το μέλλον που μας έχουν προδιαγράψει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να μειώσουν τη φτώχια, κάνουν οτι μπορούν να την αυξήσουν. ¨οσο πιο εξαρτημένος είσαι, τόσο το καλύτερο!

 4. avatar ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛ……….

  ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.[...]

 5. avatar κανείς δεν

  σου επέτρεψε να με φορολογήσεις αλύπητα για να δίνεις ελεημοσύνη σε αυτούς που έστειλες να πεινούν στο δρόμο . Νιώθεις και υπερήφανος!

 6. avatar Αστραχάν

  Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο που με επιδόματα - ελεημοσύνες τα οποία προκύπτουν με χαράτσια σε οικονομικά αδύναμους, αυτοαποκαλούνται και σωτήρες. Το να έχεις μία δουλειά με ένα αξιοπρεπή μισθό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας γίνεται ολοένα και πιο δυσεύρετο και οι "σωτήρες" μας το απολαμβάνουν.

  1. avatar Αχ βαχ κ ξαναβαχ

   Εχεις δίκιο... Αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια υποθήκευσαν τη χώρα για 50 χρονια και τωρα όλες οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να χορεύουν στο ρυθμό αυτο... Ας ειναι καλα αυτοί που προσπαθούν να μας χρυσώσουν τουλαχιστον το χάπι με οσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή βαρών

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει